Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Pietrūka ogas uz kūkas

MTB braucējam Mārtiņam Blūmam spoža sezona, bet bija arī vilšanās.

Ielauzies pasaules elitē U23 vecuma grupā un izdarījis daudzsološu pieteikumu jaunajā olimpiskajā ciklā. Latvijas MTB riteņbraucējs Mārtiņš Blūms šosezon XCO krosā uzvarēja Pasaules kausa (PK) kopvērtējumā, Eiropas čempionātā palika tūlīt aiz goda pjedestāla ceturtajā vietā, bet pasaules čempionātā cerības uz augstu vietu sabruka pēc riepas plīsuma – 14. vieta. "Kopumā ir labāk, nekā biju gaidījis," sarunā ar Dienu atzina Blūms.

Uz strauju lēcienu augšup norāda pēdējo divu sezonu rezultāti. 2016. gada vasarā Mārtiņš Pasaules kausa apritē U23 vecuma grupā bija stabils otrā desmitnieka braucējs. Augstākā viņam bija 12. vieta Šveices posmā. Arī Eiropas čempionātā (EČ) pirms gada Blūms finišēja 12. pozīcijā. Šogad EČ Itālijas pilsētā Darfo Boario Terme pēc finiša Mārtiņam nebija gandarījuma par ceturto vietu, jo kritiens vienā no nobraucieniem liedza kāpt uz goda pjedestāla. Tomēr lielāko vilšanos viņš piedzīvoja septembra sākumā pasaules čempionātā Austrālijas pilsētā Kērnsā. Sezonas galvenajam startam Mārtiņš bija nopietni gatavojies un tika uzskatīts par vienu no galvenajiem favorītiem uz uzvaru, taču otrajā aplī, braucot līderu grupā, plīsa riepa, un Blūms atkrita uz 25. vietu. "Diemžēl tā sagadījās, ka lielākā ķibele visas sezonas garumā man bija visatbildīgākajā startā. Riteņbraukšana ir tehnisks sporta veids, un neviens nav pasargāts no šādām likstām. Uz akmens es pārgriezu riepu. Pēc tam jau atgūt zaudēto vairs nebija iespējams."

Objektīvs spēku samēru rādītājs tomēr ir rezultāti visas sezonas garumā PK posmos. Jau pirmajās sacensībās Čehijā Mārtiņš pārrakstīja Latvijas riteņbraukšanas vēsturi, finišēdams otrais. Turpinājumā bija arī divas uzvaras, vēl viena otrā un trešā vieta. Tikai Andoras posmā Blūms palika ārpus goda pjedestāla – piektajā vietā. "Man tā grūti nosaukt vienu iemeslu, kāpēc šosezon rezultāti ir krietni uzlabojušies. Skaidrs, ka mēs ar Arni (Blūma komandas partneris ZZK komandā Arnis Pētersons, kurš PK startēja elites grupā – aut.) visu laiku viens otru dzenam uz priekšu. Vienam būtu daudz grūtāk treniņos paveikt tādu apjomu. Plānus mums sastāda treneris Vilmārs Tomsons, bet ziemas periodā vispārējo fizisko sagatavotību uzlaboju pie Viktora Lāča. Jā, viņš ir bijušais vieglatlēts, bet vieglatlētika jau ir visu sporta veidu pamats. Trenēju iekšējo muskulatūru, kas sezonas laikā man palīdzēja drošāk justies uz riteņa un izvairīties no savainojumiem."

Visu rakstu lasiet ceturtdienas laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gudļevskis ceturtdien pievienosies Latvijas izlasei

Vārtsargs Kristers Gudļevskis papildinās Latvijas vīriešu hokeja izlases rindas ceturtdien, bet no trešdienas kopā ar valstsvienību vairs netrenējas vārtsargs Ivars Punnenovs un uzbrucējs Toms Anders...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi