Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Riodežaneiro čempions Fīldss nomodā pēc smagā kritiena Tokijā

Amerikāņu BMX riteņbraukšanas zvaigzne Konors Fīldss ir "nomodā un gaida turpmākas pārbaudes" pēc smagā kritiena Tokijas olimpisko spēļu noslēdzošajā pusfināla braucienā.

Piektdien tika noskaidroti Tokijas olimpisko spēļu zelta ieguvēji Latvijai populārajā BMX riteņbraukšanā, uzvaras svinot Nikam Kimanam no Nīderlandes un britu sportistei Betanijai Šriverai. Abās ieskaitēs tika kronēti jauni čempioni - vīriem pirms četriem gadiem labākais bija Fīldss, bet dāmām iepriekšējo divu spēļu čempionei Marionai Pahonai no Kolumbijas finiša spurtā tā arī neizdevās apsteigt Betaniju Šriveru no Lielbritānijas, kura izlika visus spēkus un pēc finiša ilgu laiku nespēja pilnvērtīgi priecāties, jo gluži vienkārši nevarēja paiet.

Tomēr daudziem skatītājiem sacensības atmiņā paliks ar pusfinālā pavisam neilgā laikā piedzīvotiem diviem kritieniem, sportistus no trases pēc tam nonesot uz nestuvēm.

Vissmagāk savā pēdējā pusfināla braucienā krita Fīldss, kurš tika nogādāts slimnīcā. Vairākas stundas pēc sacensībām ASV Riteņbraukšanas federācija paziņojumā pavēstījusi, ka "viņš ir nomodā, stabilā stāvoklī un gaida turpmākus izmeklējumus". Pagaidām ASV riteņbraukšanas zvaigzne paliks slimnīcā. Vēl pirms tam Sports Ilustrated, atsaucoties uz Fīldsa tēvu Maiku, ziņoja, ka riteņbraucējs arī "atbild uz jautājumiem un kustina visas ķermeņa daļas". 

Zīmīgi, ka, neskatoties uz kritienu trešajā pusfinālā, Fīldss tāpat kvalificējās Tokijas olimpisko spēļu finālbraucienam bet tam nācās notikt ar septiņu braucēju dalību.

Jau divus braucienus pēc Fīldsa smagā kritiena trasē devās amerikāniete Alise Vilobija, kuras vīrs Sems arī bija titulēts BMX riteņbraucējs, bet neilgi pēc Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm krita treniņā un palika paralizēts. Pēc notikušā Semam vajadzēja vairākus gadus, lai spētu saņemties turpināt dzīvot pilnvērtīgi, bet pašlaik viņš kļuvis par Alises un vēl vairāku sportistu treneri. Alise Vilobija kopā ar Pahonu bija galvenās favorītes uz zeltu, bet viņa krita jau pirmajā pusfinālā, tāpēc, lai sasniegtu finālu, pēdējā pusfināla braucienā bija jāgūst labs rezultāts. Tajā Vilobija un austrāliete Saja Sakakibara izvirzījās drošā vadībā, kas abām dotu vietu medaļu braucienā, tomēr trases otrajā daļā abas sadūrās un krita. Kaut pēc pirmā acu uzmetiena kritiens nešķita smags, šoreiz Sakakibara palika guļot uz zemes un trasē atkal skrēja mediķi. Tas lika atmiņā atsaukt, ka vien pirms diviem gadiem sportistes brālis Kai piedzīvoja smagu kritienu Pasaules kausa sacensībās BMX, pēc tam astoņas nedēļas pavadot komā, kas liedza viņiem uz olimpiskajām spēlēm braukt abiem kopā. 

Tokijā mediķi tomēr konstatēja, ka austrāliete iztikusi bez smagām traumām un nemaz netika aizvesta uz slimnīcu. Viņai ir neliels smadzeņu satricinājums un 30 minūtes vēlāk Sakakibara varēja atstāt mediķu uzraudzību. Tiek ziņots, ka Sajas pirmais jautājums mediķiem bija "vai es kvalificējos" un "vai varu braukt", tomēr austrāliete palika pirmā aiz fināla svītras. Drīz pēc tam viņa sazinājās ar savu ģimeni, kas lika izplūst asarās. "Sazināties ar ģimeni bija ļoti emocionāli, jo viņi bija neaprakstāmi laimīgi redzēt, ka man viss kārtībā, bet es jutos viņus pievīlusi," teica Sakakibara. "Es tikai vēlējos Kai sniegt lielisku rezultātu par mums abiem. Nespēju noticēt, ka tas ir beidzies."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi