Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Rogličs uzvar prestižajā velobraucienā Vuelta a Espana

Slovēņu riteņbraucējs Primožs Rogličs no Jumbo-Visma svētdien nodrošināja uzvaru prestižajā daudzdienu velobraucienā Vuelta a Espana.

Rogličs tūrē bija vadībā no desmitā posma, kad riteņbraucēji veica individuālo braucienu. Pirms pēdējā, 21.posma viņa pārsvars kopvērtējumā bija vairāk nekā divarpus minūtes, un triumfa nodrošināšanai viņam bija jāfinišē netālu no tuvākajiem konkurentiem.

Rogličs svētdien Madrides centru sasniedza lielajā grupā, nodrošinot titulu.

Posmā, kurā riteņbraucējiem bija jāveic 106,6 kilometri no Fuenlavradas līdz Madrides centram, uzvaru finiša spurtā izcīnīja Deceuninck - Quick Step vienības nīderlandiešu riteņbraucējs Fabio Jākobsens.

Jau ceturto reizi šīs tūres posmos ar otro vietu samierinājās īrs Sems Benets no BORA - hansgrohe komandas, bet trešais bija polis Simons Sajņoks no CCC vienības.

Lielā grupa, kurā finišēja arī Rogličs, finišēja pēc divām stundām 48 minūtēm un 20 sekundēm.

Otrais kopvērtējumā bija spānis Alehandro Valverde (Movistar), kurš Rogličam zaudēja divas minūtes un 16 sekundes, bet trešo vietu izcīnīja uzvarētāja tautietis Tadejs Pogačars (UAE-Team Emirates), kurš atpalika divas minūtes un 38 sekundes.

Rogličs uzvarēja arī punktu ieskaitē, par kalnu karali kļuva francūzis Žefrijs Bušārs (AG2R La Mondiale), bet jauno braucēju vērtējumā labākais bija Pogačars. Tikmēr komandu ieskaitē pirmā bija Movistar.

Rogličs no 2003. līdz 2011.gadam bija tramplīnlēcējs, 2007.gadā kļūstot par pasaules junioru čempionu komandu sacensībās. 2012.gadā viņš pievērsās riteņbraukšanai, gadu vēlāk pievienojoties kontinentālā līmeņa komandai.

Pēc trim gadiem viņš nopelnīja līgumu ar Pasaules tūres komandu LottoNL-Jumbo (tagad - Jumbo-Visma), ar kuru izcīnījis vairākas nozīmīgas uzvaras. Šogad viņš uzvarējis Vuelta a Espana un Giro d'Italia posmos, kā arī finišējis pirmais Romandijas, Tirēnu-Adrijas un Apvienoto Arābu Emirātu velobraucienos.

Vuelta a Espana norisinājās 74.reizi. Pērn par čempionu tika kronēts brits Saimons Jeitss, kurš, tāpat kā 2017.gada čempions Kriss Frūms, šogad nestartēja.

Latvijas riteņbraucēji tāpat kā pagājušajā gadā Spānijas tūrē nepiedalījās.

Pirmajās divās tūrēs šogad uzvarēja dienvidamerikāņi - Itālijā uzvaras laurus plūca Rihards Karapass, bet Francijā triumfēja kolumbietis Ehans Bernals.

papildināta visa ziņa 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi