Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Valmiera šogad varētu uzņemt divus Eiropas kausa BMX posmus

Valmiera šogad varētu uzņemt divus Eiropas kausa BMX posmus, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF).

Eiropas Riteņbraukšanas savienības (UEC) Eiropas kausa sezonu plānots aizvadīt piecās nedēļas nogalēs, kur katrā būs pa diviem posmiem.

Sezonas ievads paredzēts 20./21.martā Veronā, Itālijā, nākamie divi posmi notiks no 3. līdz 5.aprīlim Hēsdenā-Zolderā, Beļģijā, bet trešā sacensību nedēļas nogale būs 22./23.maijā Papendālē, Nīderlandē.

Turpinājumā BMX sportisti 5. un 6.jūnijā pulcēsies divkārtējā olimpiskā čempionāta Māra Štromberga vārdā nodēvētajā trasē Valmierā, kur plānots sezonas septītais un astotais posms. Eiropas kausa noslēgums iecerēts 19./20.jūnijā Sarjēnā, Francijā.

Šī gada pasaules čempionāts BMX plānots pēc Tokijas olimpiskajām spēlēm (no 17. - 22.augustam) Nīderlandes pilsētā Papendālē. Eiropas čempionāts tikmēr plānots no 9. līdz 11.jūlijam.

Tāpat LRF informē, ka Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) BMX rangā sieviešu individuālajā vērtējumā uz devīto vietu pakāpusies Latvijas čempione Vineta Pētersone. Tikmēr vīriem Kristens Krīgers un Helvijs Babris ieņem attiecīgi 30. un 32. vietu.

UCI individuālais un nāciju rangs tiek atjaunots ik nedēļu. Tas tiek vērtēts gada griezumā. Tikmēr UCI olimpiskais nāciju rangs tiek vērtēts olimpiskā kvalifikācijas cikla ietvaros. Šobrīd joprojām oficiāli nav skaidrs, kā un kad noslēgsies Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācija BMX riteņbraukšanā. Labas izredzes kvalificēties joprojām saglabā Latvijas elites vīru un dāmu sportisti.

Aktuālajā UCI individuālajā rangā sievietēm 151 dalībnieces konkurencē augstajā devītajā vietā šobrīd atrodas Vineta Pētersone. Trenera Ģirta Kātiņa audzēkne gada griezumā iekrājusi 530 UCI punktus. Līdere ar 1215 punktiem ir Alise Viloubija no ASV, kurai seko Laura Smuldersa (945 punkti) un Felicija Stencila no ASV, kurai 925 punkti. Vanesa Buldinska, kura traumas dēļ bija spiesta izlaist teju visu iepriekšējo sezonu, šobrīd rangā ir 44.vietā.

Nāciju rangā dāmām Latvija ieņem septīto vietu, kamēr līdere ir ASV. Otrajā vietā seko Nīderlande, bet trešajā Krievija.

Vīriem individuālajā rangā abi Latvijas vadošie BMX braucēji - Kristens Krīgers un Helvijs Babris atrodas teju līdzās. Kristens ar 332 punktiem ir 30. vietā, kamēr Helvijs ar 309 punktiem ir 32. Līderis ir Riodežaneiro olimpisko spēļu čempions Konors Fīldss (975 punkti), kuram seko viņa tautietis no ASV Korens Šaraks (890) un francūzis Silvēns Andrē (855 punkti).

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi