Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Vienības brauciena sporta disciplīnā uzvaru izcīna Bogdanovičs un Āboma

Svētdien Krimuldā norisinājās tradīcijām bagātais Latvijas Riteņbraucēju Vienības brauciens, vienojot velo cienītājus no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Sporta šosejas braucienā uzvaras svinēja – Māris Bogdanovičs un Madara Āboma. MTB distancē ātrākie bija – Kristers Kovgers un Lelde Ardava, kamēr vērienīgajā tautas distancē pirmās vietas guva – Dāvis Gludavs, kā arī Madara Lazda, vēsta rīkotāji.

Latvijas Riteņbraucēju Vienības brauciens, kas ir lielākie velo svētki visā Baltijā, šogad norisinājās jaunā vietā – Krimuldā. Tas tādēļ, ka ceļa remonts skāris jau tik ierastos Turaidas un Siguldas kalnus. Jaunā norises vieta bija ļoti plaša un ērti sasniedzama. Dienas garumā Krimuldu piepildīja braukt griboši aktīvās atpūtas cienītāji no visas Latvijas un apkārtējām valstīm.

Tradicionāli visvērienīgākais bija tautas brauciena starts. Šī brauciena dalībniekus, kas bija sadalīti četrās plūsmās, pirms starta uzrunāja un veiksmi novēlēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta direktore Liene Cipule. Organizatori tautas brauciena dalībniekiem bija sarūpējuši jaunu 40 kilometru garu distanci, kas veda cauri Raganai, Lojai un Sējai.

Šeit tika noteikti ne tikai ātrākie, bet arī stilīgākie dalībnieki, kā arī kuplākie kolektīvi. Īpaši tika sveikts gados cienījamākais dalībnieks. Šo apbalvojumu saņēma 90 gadus jaunais Edgars Račis, kurš atrada spēkus vēl pēc finiša veikt vairāku desmitu kilometru garu distanci uz mājām.

Finišā ātrākie bija divi Murjāņu sporta ģimnāzijas audzēkņi. Pirmais Dāvis Gludavs (“MSĢ/ RK Liepāja”), bet otrais Ģirts Harkins (“MSĢ/ VeloLifestyle Smiltene BJSS”). Labāko trijnieku noslēdza “Roadex” vienības pārstāvis Ģirts Cirvelis. Līderi distancē pavadīja 56 minūtes un 2 sekundes. Dāmu konkurencē pirmā vieta – Madarai Lazdai, kurai sekoja Sindija Skangale un Tīna Ratniece. Kuplākā kolektīva balvu saņēma  “Sadales tīkls”, ko Vienības braucienā pārstāvēja 135 dalībnieki.

Aizraujoši notikumi risinājās 108 kilometru garajā sporta šosejas braucienā. Distancē sportisti devās uz Limbažiem, kur riteņbraucējus sagaidīja orķestris un vietējie līdzjutēji. Tieši Limbažos arī izveidojās dienas centrālais atrāviens ar visiem favorītiem, tostarp Emīlu Liepiņu, tajā. Vēlāk no desmit braucēji lielās grupas aizbēga četri sportisti – Emīls Liepiņš, Māris Bogdanovičs, Agris Vindecs un Darjus Dzervus. Īsi pirms finiša kvartets tika panākts. Viss izšķīrās finiša spurtā.

Ātrākais tajā bija “Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree” riteņbraucējs Māris Bogdanovičs. Otrā vieta lietuvietim Dzervusam, bet trijnieku noslēdza Andžs Flaksis no “DTG – MySport”. Līderi trasē pavadīja 2 stundas 21 minūti un 59 sekundes. Sievietēm uzvarēja Bogdanoviča komandas biedrene Madara Āboma. Otrā vieta Santai Sanijai Andrijanovai, bet trijnieku noslēdza Zane Kalverša-Ķenģe (abas “Latvian Cycling girls”).

Jaunā un aizraujošā trasē norisinājās MTB brauciens, tā garumam sasniedzot 35 kilometrus. Uzvaras laurus vīru konkurencē plūca “Dako – Ziemeļvidzeme” pārstāvis Kristers Kovgers (01:10:15). Otrais finišā Sandijs Kļaviņš (+00:00:29). Uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa Atis Paksis (“VeloExpress Scott”), kuru no uzvarētāja šķīra 33 sekundes. Sievietēm ātrākā Lelde Ardava (“LMT”). Otrā vieta Renātei Rodionovai (“Ādaži velo”), bet trijnieku noslēdza “MTB Garkalne” pārstāve Zane Ķelpe.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi