Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Izvairījās no sarežģījumiem

Sevastova un Ostapenko uzvar vienspēlēs, nodrošinot dalību finālturnīra kvalifikācijā.

Izšķirošajos brīžos komandas līderu gūtais pārsvars ļāva Latvijas dāmu tenisa izlasei izvairīties no potenciāli sarežģītas situācijas Billijas Džīnas Kingas kausa play-off kārtas duelī pret Indiju. Anastasija Sevastova un Aļona Ostapenko uzvarēja pirmajās trīs vienspēlēs, nodrošinot komandai dalību nākamgad paredzētajā kvalifikācijā uz finālturnīru.

Latvijas komanda vienīgo punktu pret Indiju zaudēja dubultspēlē, kas vairs neizšķīra divcīņas iznākumu, tāpēc komandas kortā sūtīja gados jaunākās spēlētājas. Šķietami pārliecinošais kopējais rezultāts gan ne līdz galam ataino cīņas gaitu, turklāt kaut viena klupiena gadījumā tā varēja ievirzīties grūti prognozējamā gultnē. "Domāju, ka iespēja spēlēt rītdien ir ļoti neliela, jo bija diezgan jūtamas muguras sāpes," pēc pirmajā spēlē izcīnītās saspringtās 6-2, 5-7, 7-5 uzvaras pār pretinieču līderi Ankitu Rainu (174. rangā) trauksmes zvanu ieskandināja Ostapenko (52.), kura jau pirms spēlēm neslēpa, ka veselības problēmu dēļ izlaidusi iepriekšējo turnīru ASV. Tenisiste norādīja, ka kortā parādījusi vien trešo daļu no savām spējām. Serves izpildes laikā viņai jūtami traucējušas asas sāpes mugurā, turklāt arī maz iepazītā pretiniece spēlējusi rīdziniecei neparocīgu tenisu. Pēc zaudētā otrā seta Ostapenko lūdza fizioterapeita palīdzību, bet izšķirošajā setā uzvaru nodrošināja tikai tā galotnē.

Zinot par iespējamo Ostapenko nepiedalīšanos otrās dienas spēlē, atbildīgs uzdevums bija Latvijas pirmajai raketei Anastasijai Sevastovai (47.). Divas uzvaras pēc kārtas nodrošinātu Latvijai panākumu pret Indiju, tomēr starp spēlēm bija vien piecpadsmit stundu. "Nebija viegli, bet esmu pieradusi pie šāda ritma. Aizgāju gulēt tikai pusdivos, bet jau septiņos bija jāceļas," Liepājniece atklāja, ka sportistiem šāds režīms neesot neparasts. Pirmās dienas vēlajā spēlē viņa ar 6-4, 6-0 pārspēja pretinieku otro raketi Karmanu Tandi (621.), bet otrajā ar 6-0, 7-6 (7:4) pieveica indiešu līderi Rainu. "Otrajā setā mazliet zaudēju koncentrēšanos. Iespējams, arī nogurums ņēma virsroku, tomēr gribēju uzvarēt un panākt izšķirošo pārsvaru, tāpēc bija arī zināms spiediens," norādīja liepājniece.

Klupiena gadījumā, visticamāk, ceturtajā vienspēlē kortā būtu jādodas Latvijas trešajai raketei Diānai Marcinkēvičai (275.). Ja viņai neizdotos gūt panākumu, tad dubultspēlē komandas kapteinim Adrianam Žgunam būtu ļoti nopietna izšķiršanās sastāva izvēlē starp divus mačus ļoti īsā laikā aizvadījušo Sevastovu, savainoto Ostapenko, tikko spēlējušo Marcinkēviču vai gados jaunākajām komandas dalībniecēm. Jāatgādina, ka Indijas komandā bija arī trīskārtējā Grand Slam čempione dubultspēlē Sanja Mirza.

"Bija jūtams spiediens, lai arī skaitījāmies favorīti. Spēlējot mājās, visi gaida uzvaru, tāpēc prieks, ka spēlētājas tika galā un sasniedza mērķi," ar zināmu atvieglojuma devu konstatēja Žguns. "Pirmā spēle bija ļoti saspringta un varēja beigties arī citādāk, kas varētu ietekmēt galarezultātu. Arī otrajā dienā (indiešu līdere – aut.) Ankita smagi cīnījās par katru bumbiņu."

Indijas komandai nu būs jāmeklē iespēja atgriezties šajā līmenī, kamēr Latvijas komandai kopā ar pārējām septiņām play-off kārtas uzvarētājām nākamgad būs iespēja cīnīties par vietu Billijas Džīnas Kingas kausa finālturnīrā pret kādu no astoņām šosezon paredzētā finālturnīra dalībniecēm.

Latvijas izlases līderes neslēpj, ka abas kopā ir gatavas ne tikai sasniegt finālturnīru, bet arī pacīnīties par augstu vietu tajā, bet līdz tam viņām netrūks izaicinājumu pašu karjerā. Abas cer piedalīties arī šovasar paredzētajā olimpiskajā turnīrā Tokijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi