Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Jāpasvīst arī favorītiem

Melburnā favorītiem nākas atspēlēties, Latvijas tenisistes vienspēlēs izstājas jau startā.

Rakstura pārbaudē Austrālijas atklātā čempionāta pirmajās kārtās dažādas sekmes bijušas iepriekš Grand Slam turnīros sekmīgi spēlējušajiem tenisistiem. Atspēlēties izdevās pasaules ranga līderim Novakam Džokovičam un vicelīderei Simonai Halepai, bet vairāki citi vadošie tenisisti neizmantoja savas iespējas. No vienspēļu turnīra izstājās arī abas Latvijas vadošās tenisistes, no kurām Aļona Ostapenko vēl turpina dubultspēļu sacensības.

Pēc ļoti pārliecinoši pārvarētās pirmās kārtas Džokovičam bija nepieciešamas trīsarpus stundas un 26 netveramās serves, lai otrajā spēlē tiktu galā ar desmit gadu jaunāko amerikāni Frānsisu Tiafo – 6-3, 6-7 (3:7), 7-6 (7:2), 6-3. Ceturtajā setā Tiafo izšķirošajā brīdī zaudēja savas serves geimu pēc tam, kad tiesnesis viņam piesprieda brīdinājumu par laika vilcināšanu. "Tas bija neveiksmīgs sods, kas viņam līdzīgās pozīcijās atņēma serves punktu, ko viņš tik tiešām bija pelnījis uzvarēt," uz sev veiksmīgo pavērsienu pēc spēles norādīja arī Džokovičs.

Iespaidīgu uzvaru guva Austrālijas vadošais tenisists Niks Kirjoss, kurš emocionālā, lauztām raketēm un aizrādījumiem par disciplīnu bagātā cīņā divreiz atspēlēja seta deficītu un izglābās ceturtā seta galotnē, lai ar 5-7, 6-4, 3-6, 7-6 (7:2), 6-4 pārspētu Igo Umbēru no Francijas. Pretējas sekmes bija 2014. gada šī turnīra uzvarētājam Stenam Vavrinkam, kurš četru stundu mačā atspēlēja divu setu deficītu, taču galotnē neizmantoja trīs mačbumbas un ar 5-7, 1-6, 6-4, 6-2, 6-7 (9:11) zaudēja ungāram Mārtonam Fučovičam.

Dāmu vienspēļu turnīra otrajā kārtā raksturu nodemonstrēja pasaules otrā rakete Simona Halepa. Rumāniete ar 4-6, 2-5 bija iedzinējas lomā pret Austrālijas tenisisti Ajlu Tomļanoviču, taču mājiniece nespēja izservēt spēli, un vēl vienu tik labu iespēju uzvarēt favorīte viņai nedeva. "Esmu tiešām priecīga, ka šobrīd varu smaidīt. Nebiju tik labvēlīgi noskaņota spēles gaitā, kad nemitīgi runāju ar sevi un vainoju sevi par to, ka neesmu pietiekami stipra šajā spēlē. Galu galā domāju, ka biju mentāli mazliet spēcīgāka, vairāk vēlējos uzvarēt," gandarīta par atspēlēšanos bija Halepa. 

Diemžēl līdzīga līmeņa vēlmes uzvarēt pietrūka Latvijas vadošajām tenisistēm, kuras vienspēlēs izstājās jau pirmajā kārtā. Šeit gan jāņem vērā, ka ne Aļona Ostapenko, ne Anastasija Sevastova jau turnīra startā nebija savu divcīņu favorītes. Baltijas spēlētāju duelī gan rangā augstāk atrodas Sevastova (53.), tomēr igauniete Kaija Kanepi (65.) jau iepriekš bija apliecinājusi savu pārsvaru divās savstarpējās cīņās, turklāt 35 gadu vecumā tikko bija sasniegusi turpat, Melburnā, notikušā WTA sagatavošanās turnīra finālu. Sevastovai visas spēles gaitā bija tikai divas breikpunkta iespējas, un pirmos punktus viņa guva vien tad, kad setu liktenis jau bija izšķirts, – pie 0-4 pirmajā un 0-5 otrajā setā.

Vairāk iespēju sev radīja Ostapenko (47.), kurai pret čehieti Karolīnu Muhovu (27.) ilgu laiku bija līdzīgs breikpunktu, nepiespiesto kļūdu un iesisto punktu jeb vinneru skaits. Tiesa, spēles lūzuma brīžos krietni precīzāk nospēlēja pretiniece.

Sevastova dienu vēlāk izstājās arī no dubultspēļu turnīra, bet Ostapenko pārī ar ukrainieti Ludmilu Kičenoku tajā pārvarēja pirmo kārtu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi