Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Londonas maratonā piedalīsies abi ātrākie skrējēji Kipčoge un Bekele

Aprīļa beigās gaidāmajā Londonas maratonā piedalīsies abi vadošie šīs distances skrējēji Kenenisa Bekele un Eliuds Kipčoge, vēsta sacensību organizatori.

Kipčogem pašlaik pieder pasaules rekords maratona distancē, kuru viņš sasniedza 2018.gadā Berlīnē, distanci veikdams divās stundās vienā minūtē un 39 sekundēs. Bekele pērn turpat Berlīnē pietuvojās šim laikam, atpalikdams vien par divām sekundēm.

Kenijietis Kipčoge aizvadītā gada beigās pasaulei pierādīja, ka maratonu iespējams veikt zem divām stundām, taču Vīnē sasniegtais laiks viena stunda 59 minūtes un 40 sekundes netika klasificēts kā jauns pasaules rekords, jo distance tika veikta speciāli pielāgotos apstākļos.

Abi sportisti iepriekš maratona distancē spēkojušies piecas reizes, bet Bekelem nevienā no tām nav izdevies uzvarēt četrkārtējo Londonas maratona čempionu Kipčogi. Pēdējās divas reizes abi skrējēji Londonā spēkojās 2016. un 2018.gadā.

"Ar nepacietību gaidu, kad atkal varēšu sacensties ar Eliudu. Vairāku gadu garumā mums ir bijuši lieliski dueļi uz dažādiem segumiem. Viņš ir vienreizējs atlēts, to pierādot arī pērn ar saviem sasniegumiem," par gaidāmo cīņu izteicās Bekele.

"Uzskatu, ka mana uzvara Berlīnē pierādīja, ka es aizvien varu startēt augstākā līmeņa sacensībās, finišējot ar labu rezultātu."

Bekelem priekšā būs grūta cīņa, jo Kipčoge ir uzvarējis 11 no 12 skrējieniem, kuros piedalījies. Tostarp arī 2016.gada olimpiskajās spēlēs. Vienīgo "neveiksmi" viņš piedzīvoja savā debijā 2013.gadā, kad Berlīnes maratonā piekāpās Vilsonam Kipsangam.

Ja Kipčoge ir uzskatāms par maratona labāko skrējēju, Bekeles rēķinā ir vairākas godalgas iekštelpu sacensībās un citās vieglatlētikas distancēs. Viņš karjeras laikā izcīnījis trīs olimpiskās zelta medaļas (divas 10 000 metru skrējienā un vienu 5000 metros). Tāpat viņš ieguva sudrabu 2004.gada Atēnu Olimpiādē 5000 metru distancē.

Viņa rēķinā ir arī četras uzvaras 10 000 metros pasaules čempionātos. Savukārt karjeras lielākās maratonu uzvaras viņš svinējis 2014.gadā Parīzē un 2016. un 2019.gadā Berlīnē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izcīnītas papildu vietas

Latvijas Biatlona federācijas ģenerālsekretārs Juris Pīpkalējs: "Komandas sastāvs nākamsezon, visticamāk, nemainīsies."

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi