Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Latiņu liek arvien augstāk

Brāļi Šici ceturto reizi sezonā kāpj uz pjedestāla, juniors Bērziņš pirmo reizi desmitniekā.

Cīņa par komandas līderu godu iekšējā konkurencē saasinājusies Latvijas kamaniņu braukšanas izlasē. Apņēmīgi savas pozīcijas turpina uzlabot 18 gadu vecais Gints Bērziņš, kurš Pasaules kausa septītajā posmā Vācijas trasē Oberhofā sasniedza savu karjeras labāko rezultātu pieaugušo konkurencē, bet pieredzējušie brāļi Andris un Juris Šici ceturto reizi šosezon kāpa uz goda pjedestāla ekipāžu sacensībās.

Pagājušā gada pasaules junioru vicečempions Bērziņš savā pirmajā sezonā pieaugušo konkurencē paguvis izbaudīt gan sāpīgus kritienus, gan cīņu par stabilitāti, tomēr ar katru posmu neatlaidīgi kāpis pa rindiņai augstāk kopvērtējuma tabulā. Iepriekš viņa labākais sasniegums pieaugušo sacensībās bija divreiz izcīnīta 14. vieta decembra sākumā turpat, Oberhofā, kā arī pirms nedēļas uz sava ledus Siguldā. Atgriežoties Oberhofā uz otru tur šosezon paredzēto Pasaules kausa posmu, Bērziņš jau Nāciju kausa izcīņā sasniedza jaunu trases rekordu, bet dienu vēlāk divreiz uzrādīja septīto labāko rezultātu pamatsacensībās un šajā pozīcijā finišēja arī summā.

Juniors pieteicies komandas līdera lomai pirms janvāra beigās paredzētā sezonas svarīgākā starta – pasaules meistarsacīkstēm. Pēdējo sezonu līderis Kristers Aparjods turpina atlabt pēc pēdas kaula lūzuma, un viņa starts Kēnigszē ir maz ticams, bet pirms nedēļas Siguldā ceturto vietu Eiropas čempionātā izcīnījušais Artūrs Dārznieks ārpus sava ledus atgriezies pozīcijās otrā desmita vidū. 

Dāmu konkurencē pēdējos posmos labāk par ierastajām līderēm Elīzu Tīrumu un Kendiju Aparjodi sevi apliecinājusi Ulla Zirne. Oberhofā viņa vienīgā no latvietēm iekļuva labāko desmitniekā. Elīza gan joprojām cīnās par vietu labāko sešniekā Pasaules kausa kopvērtējumā, kur kārotās godalgu pozīcijas trīs posmus pirms Pasaules kausa sezonas beigām nu jau ir vairāk nekā simt punktu attālumā. Pirms nedēļas Siguldā kritienu piedzīvojusī Kendija Aparjode otrā brauciena sākumā pieļāva kļūdu, kas liedza nosargāt pirmajā braucienā iegūto pozīciju labāko sešniekā. Kritienu kvalifikācijā piedzīvoja pirms nedēļas par Eiropas U-23 čempioni kronētā Elīna Ieva Vītola.

Tikmēr Andris un Juris Šici turpina cīņu par iekļūšanu labāko trijniekā ekipāžu kopvērtējumā. Oberhofā brāļi izcīnīja trešo vietu, apsteidzot kopvērtējuma vicelīderus Toniju Egertu un Sašu Benekenu. Tiešie konkurenti par trešo vietu Pasaules kausā Tobiass Vendls un Tobiass Ārlts gan pārsvaru pār latviešiem palielināja par 15 punktiem.

Pirms došanās uz pasaules čempionātu Kēnigszē kamaniņu braucēji otro reizi šosezon sacentīsies Insbrukas pievārtē Īglsā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi