Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +5 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Līkne caur Siguldu uz Pekinu

Kamaniņu braucēji pirmsolimpisko sezonu sāks Īglsā, Pasaules kauss šogad Eiropas mērcē.

Sekmīgai iepriekšējai sezonai atbilstošu turpinājumu arī vīrusa ierobežojumu apstākļos lūkos sarūpēt Latvijas kamaniņu braucēji, kuri pirmsolimpisko ziemu sāks gleznainajā Insbrukā un cer to pabeigt Pekinā, kur februārī pirmo reizi sacensību režīmā paredzēts veikt olimpiskās virāžas.

Kamaniņu sporta saime iepriekšējā ziemā pieaugušo, junioru un jauniešu starptautiskās sacensībās saskaitīja kopā 35 izcīnītas godalgas, kas bijusi lielākā raža neolimpiskajā sezonā. Pirmo reizi četras reizes izdevies uzvarēt individuālajās Pasaules kausa sacensībās, bet pieredzējušo brāļu Andra un Jura Šicu ekipāža izcīnīja trešo vietu Pasaules kausa kopvērtējumā. Ja vēl Elīzas Tīrumas izcīnītajai pasaules čempionāta bronzai pieskaita Kristera un Kendijas Aparjodu pozīcijas šo sacensību goda pjedestāla pakājē, skats uz Pekinas olimpiskajiem riņķiem kļūst vēl cerīgāks. "Mums komandu veido gudri un savā jomā profesionāli treneri, kamanu tehnika ir konkurētspējīga ar lielvalstīm, ir sperts plats solis fiziskās sagatavotības uzlabošanā, kā arī organizētība komandas iekšienē pēdējos gados ir uzlabojusies," izlases trenera un menedžera Kristapa Mauriņa uzskaitījumam ceļas roka pievienot arī veselīgo konkurenci komandas iekšienē, jo, lai gan katrā no disciplīnām komandā bija līderi, tos apsteigt treniņos un sacensībās nekautrējās arī nomināli trešie un pat ceturtie numuri.

Iekšējai konkurencei papildu asumu šajā sezonā piedod arī Pasaules kausa rīkotāju noteiktie komandu apmēru ierobežojumi, tāpēc pēdējos treniņos pirms došanās uz Īglsas trasi valstsvienībā tika rīkoti pat kontrolmači, lai noteiktu komandas sastāvu sezonas pirmajai pusei. Aiz borta palika pagājušajā sezonā Siguldā Pasaules kausa posmā sprinta sacensībās triumfējusī Kristena Putina un Imanta Marcinkēviča ekipāža un Elīna Vītola, bet komandā iekļuva juniori Gints un Sigita Bērziņi. "Pirms sezonas otrās puses plānojam vēl vienas kontrolsacensības, pirms kurām divi labākie katrā disciplīnā jau būs nodrošinājuši dalību Pasaules kausā, bet pārējie ar Elīnu un ceturto divnieku cīnīsies par vietu sastāvā. Tas, protams, ja sezona turpināsies, kā plānots, un nebūs nekādu force majeure," piesardzīgi piebilda Mauriņš.

Tikmēr slieces uz vadža, visticamāk, kāris Inārs Kivlenieks, kurš Insbrukā sastopams jau trenera formā, lai gan sākotnējais plāns bijis startēt vismaz līdz janvāra izskaņā Siguldā paredzētajam Eiropas čempionātam.

Līdzīgi kā citi ledus trašu sporta veidi, arī kamaniņnieki šosezon vienīgo sānsoli ārpus Eiropas ieplānojuši olimpiskajā Pekinā, bet pēc dalībnieku sastāva sacensības drīzāk atgādinās kontinenta meistarsacīkstes. Insbrukā no "neeiropiešiem" sastopami vien pāris korejiešu un argentīniešu. Pārējais kalendārs veidojas vāciskos toņos, jo tieši šajā lielvalstī paredzētas sešas no desmit Pasaules kausa un pasaules čempionāta sacensībām. Tikmēr Siguldā piekto reizi paredzētas Eiropas meistarsacīkstes.

Mauriņš norādīja, ka treniņu pirmajās dienās Īglsas trasē laikapstākļi esot cerīgi – ar saulīti un sausi: "No rītiem ir nelieli mīnusi, pa dienu nelieli plusi, bet izskatās, ka nebūs laikapstākļu sacensības. Ledus ir ļoti labi sagatavots, starp braucieniem būtiski nebojājas. Apstākļi visiem būs vienādi."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi