Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Irākieši spītē valdības interneta ierobežojumiem ar Tor

Līdz ar valdības noteiktajiem interneta lietošanas ierobežojumiem Irākā vairāk nekā astoņkārtīgi pieaudzis anonīmās pārlūkošanas programmatūras Tor lietotāju skaits, ziņo tehnoloģiju portāls The Verge.

Tor ir brīvlietošanas programma, kas lietotājam palīdz izvairīties no izsekošanas, jo datu plūsmu komutē caur vairāk nekā pieciem tūkstošiem punktu, kas izsekojamību ievērojami apgrūtina. Lai arī Irākas valdība ir bloķējusi oficiālo vietni, kur Tor lejupielādējams, tomēr tas nav traucējis jūnija otrajā nedēļā tā lietotāju skaitam no Irākas pieaugt no 1000 līdz 8500.

Līdz ar konflikta sākšanos Irākā valdība nemiernieku koordinācijas traucēšanai veikusi dažāda veida interneta un dažādu tā servisu bloķēšanu. Tas daudziem licis ķerties pie brīvi pieejamas programmatūras, kas izmanto dažādus šifrēšanas algoritmus un citus pretizlūkošanas mehānismus. Kā vienu no aplikācijām saziņai irākieši izmantojot Firechat, kas ļauj sazināties, ierīcēm saslēdzoties vienai ar otru pa tiešo, nevis izmantojot bāzes stacijas.

Aplikācijas izstrādātāji Freegarden pēdējā laikā arī fiksējuši, ka netipiski pieaudzis lejupielāžu skaits no dažādām valstīm, kas nozīmējot, ka irākieši, visdrīzāk, izmantojot attālinātos savienojuma punktus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko