Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

DNB Latvijas barometrs: Savs bizness grūtāks, taču elastīgāks nekā algots darbs

Izvērtējot būtiskākos zaudējumus, ar kuriem var nākties saskarties, sākot savu uzņēmējdarbību, tie iedzīvotāji, kuriem nav sava biznesa, daudz biežāk nekā uzņēmēji norādījuši iespēju zaudēt naudu un neko nenopelnīt.

Savukārt uzņēmēji kā būtiskāko zaudējumu vai negatīvo "blakusefektu" savam biznesam minējuši, ka gribot negribot jādara lietas, kas nepatīk, un darbs neapšaubāmi ir smagāks, nekā esot algotam darbiniekam, noskaidrots
jaunākajā DNB Latvijas barometra pētījumā.

Domājot par lielākajiem ieguvumiem, uzsākot savu biznesu, uzņēmēji būtiski biežāk nekā aptaujātie, kuri nav dibinājuši savu uzņēmumu, norādījuši uz iespēju pašiem organizēt savu dzīvi un laiku, kā arī iespēju nopelnīt. Tikmēr aptaujātie, kuri nav dibinājuši savu uzņēmumu, nedaudz biežāk uzsvēruši iespēju darīt to, kas pašiem patīk.

Salīdzinot vīriešu un sieviešu sniegtās atbildes šajos jautājumos, sievietes biežāk nekā vīrieši kā biznesa radītus zaudējumus no personiskā viedokļa norādījušas papildu stresu, iespēju zaudēt naudu vai neko nenopelnīt, kā arī mazāk brīvā laika ģimenei un draugiem. Savukārt vīrieši biežāk nekā sievietes norādījuši, ka uzņēmējdarbība patiesībā ir smags darbs un, dibinot uzņēmumu, būs jādara lietas, ko negribas darīt, tostarp jāveic dažādas birokrātiskas procedūras.

Lūgtas minēt būtiskākos ieguvumus, kādus, viņuprāt, sniedz darbība savā biznesā, sievietes biežāk nekā vīrieši norādījušas iespēju pašām organizēt savu dzīvi un laiku un darīt to, kas pašām patīk. Tikmēr vīrieši biežāk nekā sievietes par nozīmīgiem ieguvumiem uzskatījuši iespēju nopelnīt un paaugstināt savu pašapziņu, kā arī to, ka nav priekšnieku un viņi nav nevienam pakļauti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses