Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Karčevskis: Degvielas cenās nekas labāks nav gaidāms

Eiropas vidējā cena benzīnam ir 1,06 lati, bet dīzeļdegvielai 1,02 lati un nekādas pārmaiņas uz leju tuvākajā laikā arī nav gaidāmas, laikrakstā Dienas Bizness atklāj Latvijas Degvielas tirgotāju asociācijas prezidents Ojārs Karčevskis.

Viņš norāda, ka galvenie faktori, kas šajā brīdī ietekmē degvielas cenu ir nestabilā situācija Irānā un neizdevīgais eiro kurss. Ja eiro kurss nokristos par 10%, degvielas cenu varētu samazināt par 5 santīmiem.

Jautāts, vai Latvijas degvielas tirgotājiem nav nepamatoti augsti peļņas rādītāji, O. Karčevskis norāda, ka tie vēl par pagājušo gadu nav zināmi, bet priekš aptuveni 1 miljarda latu apgrozījuma, 10 miljonu latu peļņa nav vērtējama kā liela.

Par patēriņa kritumu viņš norāda, ka tas būs proporcionāls cenas pieaugumam, bet nebūs dramatisks. "Svarīgi, lai cilvēki saprastu, ka degvielas cenas nav atkarigas ne no cilvēka, ne algām, ne kopējiem budžeta ieņēmumiem. Tās ir atkarīgas tikai no iepirkuma cenas, izplatīšanas izmaksā, kā arī valsts realizētās nodokļu politikas, un nekā cita."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses