Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Lido šogad cer uz 25% apgrozījuma kāpumu; parādus atdos astoņu gadu laikā

Sabiedriskās ēdināšanas uzņēmums SIA Lido šogad cer kāpināt apgrozījumu par 25% un savas parādsaistības plāno nokārtot astoņu gadu laikā, sacīja uzņēmuma īpašnieks Gunārs Ķirsons.

Pēc nerevidētajiem datiem pērn Lido apgrozījums kāpis par 14%, sasniedzot 18 miljonus latus, savukārt šogad tiekot cerēts uz 25% apmeklētāju un attiecīgi arī apgrozījuma pieaugumu. Pagājušajā gadā apkalpoti aptuveni seši miljoni klientu.

Kopējās uzņēmuma parādsaistības sasniedzot aptuveni 15 miljonus latu, no kā lielākā daļa esot parāds DNB bankai.

Ķirsons uzsvēra, ka, arī restrukturizējot uzņēmumu, bijis svarīgi, lai nepasliktinātos ēdienu kvalitāte, kā arī netiktu kāpinātas cenas.

Kā pastāstīja Lido finanšu konsultante Valērija Gapoņenko, restrukturizācijas rezultātā centralizēta bistro restorānu pārvaldība, jo līdz šim tie strādājuši samērā autonomi. Tika optimizēts apkalpojošā personāla sastāvs, kā arī turpmāk tiks veikti kopīgi iepirkumi, kas ļaus uzlabot gan produkcijas kvalitāti, gan cenas.

Patlaban uzņēmumam esot viens kopējs ēdienu ražošanas cehs pie bistro Krievu sēta. Gada nogalē vai 2013.gada sākumā, iespējams, tikšot atvērts arī vēl viens cehs.

Kā ziņots, janvārī tika izbeigts Lido ārpustiesas tiesiskās aizsardzības process, jo tika panākts izlīgums ar kreditoriem.

SIA Lido vienīgais īpašnieks ir Ķirsons. 2010. gada 24.septembrī Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa apmierināja Lido lūgumu un noteica uzņēmumam ārpustiesas tiesisko aizsardzību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses