Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

LTV par 2,5 miljoniem latu plāno iegādāties 5 gadus vecu pārvietojamo TV staciju

Trešdien, 20.jūnijā, ar pretendentu piedāvājumu atvēršanu noslēdzies Latvijas Televīzijas (LTV) atklātais konkurss par jaunas pārvietojamas televīzijas stacijas (PTS) iegādi, informēja LTV vadītājs Edgars Kots.

Kots, kurš ir konkursa komisijas priekšsēdētājs, teica, ka sīkāku informāciju par pretendentu skaitu nevarot sniegt. Tā tikšot publiskota ne vēlāk kā pēc trīs nedēļām, kad eksperti un konkursa komisija būs izvērtējusi pretendentu piedāvājumus, kuru iesniegšanas termiņš bija 20.jūnija plkst.14. Trīs nedēļu laikā arī paredzēts paziņot konkursa uzvarētāju.

No LTV mājaslapā publiskotā konkursa nolikuma izriet, ka iepirkums plānots 3,6 miljonu eiro (2,52 miljonu latu) apmērā, to finansējot ar ilgtermiņa aizdevumu kredītiestādē uz septiņiem gadiem. Nolikumā teikts, ka galvenais pretendentu piedāvājumu vērtēšanas kritērijs būs zemākā cena.

Konkursa nolikuma tehniskās specifikācijas paredz, ka pārvietojamā studija spēs veikt augstas izšķirtspējas (high definition/HD) tiešraides un ierakstus. Arī prasības stacijas aprīkošanai ar kamerām, video signāla mikseriem un montāžas iekārtām nosaka, ka tām jābūt HD standarta ierīcēm.

Nolikums pieļauj, ka PTS vilcējs var būt lietots, ne vecāks kā 2007.gada modelis ar ne vairāk kā 140 000 kilometru nobraukumu, taču pašas stacijas aprīkojums, kas atrodas piekabē, tiek pirkts jauns.

Kā ziņots, patlaban LTV rīcībā esošā PTS, kas iepirkta 2002.gadā, ir desmit gadus veca un, pēc Kota teiktā, novecojusi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses