Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Ozoliņš: Jāievieš, bet jāskaidro kas un kā tiks darīts

Eiro ir jāievieš, taču vēl nepieciešams saprotams skaidrojums par to kā tas notiks, uzskata Jānis Ozoliņš (Reformu partija).

"Uzskatu, ka eiro ieviest vajag, bet ir jāskaidro kas, kā un kāpēc tieši tiks darīts. Tas jau tagad ir eirozonas lēmums, kur jau notiek sava veida politiskā diskusija, taču ir pārāk liela neizpratne, ko nepieciešams mazināt," škaidro deputāts.

Viņš norāda, ka patlaban lielu uztraukumu sabiedrības vidū rada, piemēram, notikumi Grieķijā un tās nespēja izpildīt Māstrihtas kritērijus un krasa ekonomiskās un politiskās krīzes nomocītās valsts rādītāju atšķiršanās no vidējiem Eiropas valstu rādītājiem. "Šie notikumi ietekmē arī mūs un mūsu uzņemšanu eirozonā."

J. Ozoliņš gan norāda, ka neskaidrību joprojām ir daudz. "Tāpat jāskaidro, kas notiks ar Latvijas Bankas rezervēm - kas un kad ar tām tiks darīts, ieviešot eiro. Cilvēkiem šie jautājumi jau ir, taču tie turpina krāties," viņš uzskata.

"Ekonomisti saprot matemātisko ieguvumus - tā ir viena lieta, bet vēl daudz ir jāskaidro sabiedrībai, lai nerastos neizpratne un aplami pieņēmumi par notiekošo," teic Ozoliņš.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses