Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Prisma Latvija pērno gadu noslēgusi ar gandrīz 5 miljonu latu zaudējumiem

Somijas lielveikalu ķēdes Prisma lielveikalu Latvijā īpašnieces AS Prisma Latvija apgrozījums pērn sasniedzis 17,17 miljonus latu, liecina Firmas.lv informācija.

Tas ir par 26,4% vairāk nekā 2010.gadā, kad mazumtirdzniecības uzņēmuma apgrozījums bija 13,58 miljoni latu. 2009.gadā Prisma Latvija apgrozījums bija 12,38 miljoni latu.

Kompānijas zaudējumi pieauguši par 31,1% - no 3,43 miljoniem latu 2010.gadā līdz 4,495 miljoniem latu 2011.gadā. 2009.gadā Prisma Latvija zaudējumi bija 4,5 miljoni latu.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka Prisma Latvija darbību pērn negatīvi ietekmēja ekonomikas lejupslīde Latvijā un visā Baltijā. Ciestie zaudējumi nepārsniedza prognozētos rādītājus, un zaudējumi prognozējami arī turpmāk, kamēr tiks atvērti jauni lielveikali.

2012.gadā Prisma Latvija turpinās meklēt jaunas tirdzniecības vietas, lai paplašinātu saimniecisko darbību. 2012.gada rudenī paredzēts atvērt jaunu Prisma veikalu.

Kā ziņots, kopējais Prisma Latvija pircēju skaits 2011.gadā sasniedza vairāk nekā trīs miljonus.

Uzņēmums pieder starptautiskajam koncernam S Group, kas kopumā nodarbina aptuveni 28 000 cilvēku, bet Baltijas kompānijās strādā vairāk nekā 1000 cilvēku.

Kā ziņots, jau 2011.gada janvārī tika paziņots par ceturtā lielveikala Prisma atvēršanu Rīgā. Tas atradīsies jaunā tirdzniecības centrā Pļavnieku mikrorajonā.

2006.gada 9.novembrī Rīgas tirdzniecības centrā Domina Shopping tika atklāts pirmais Prisma lielveikals Latvijā. S Group lielveikala izveidē ieguldīja četrus miljonus eiro (2,8 miljonus latu).

2009.gada martā tirdzniecības centrā Riga Plaza durvis vēra Latvijā otrais Prisma lielveikals, bet trešais Prisma hipermārkets Rīgā 2011.gada rudenī atklāts Imantā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses