Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Dzīvokļu cenām Rīgas centrālajā daļā un jaunajos projektos ir tendence pieaugt

Jūlijā sērijveida dzīvokļu tirgū nav konstatētas vērā ņemamas izmaiņas. Jau otro mēnesi pēc kārtas vidējā sērijveida dzīvokļu cena saglabājusies bez izmaiņām un ir 595 EUR/m², informē _Arco Real Estate _pārstāve Kristiana Bareika.

Populārākajos un lielākajos Rīgas mikrorajonos sērijveida dzīvokļu cenas vērtējamas kā stabilas. Cenu svārstību apstāšanās izskaidrojama ar vasaras mēnešiem, kad aktivitāte mājokļu tirgū ir mazāka. Arī dzīvokļu piedāvājums jūlija mēnesī ir stabils un saglabājies iepriekšējā mēneša līmenī.

Tai pašā laikā vairākos mikrorajonos ir novērojams neliels cenu kritums. Tas vairāk raksturīgs lētākajiem un attālākajiem no Rīgas centra mikrorajoniem, kuros arī šogad kopumā bijis vismazākais cenu pieaugums. Un joprojām vērojamas aizvien lielākas cenu atšķirības starp mikrorajoniem, atkarībā no to novietojuma, prestiža u.c faktoriem.

Tāpat dzīvokļu cenām Rīgas centrālajā daļā un jaunajos projektos ir tendence pieaugt, līdz ar to attālinoties no sērijveida dzīvokļu cenām. Dzīvokļu pieprasījums šajā tirgus situācijā ir stabils, cilvēki salīdzinoši aktīvi iegādājas banku realizētos īpašumus, kas bieži vien ir par nedaudz pazeminātām cenām, salīdzinot ar tirgus cenām.

"Pretēji gada sākumā izteiktajām prognozēm par sērijveida dzīvokļu cenu pieaugumu, pirmā pusgada dati liecina par to, ka cenas 1.pusgadā faktiski ir bijušas nemainīgas un svārstības notiek galvenokārt starp atsevišķu mikrorajonu vidējām cenām, kurās novērojams gan pieaugums, gan samazinājums. Atšķirībā no Tallinas, kur sērijveida dzīvokļu cena ir pieaugusi par 11.6% un darījumu apjoms pieaudzis par 31%, Rīgas sērijveida dzīvokļu tirgus ir palicis nemainīgs, kaut arī darījumu apjoms ir pieaudzis," stāsta Arco Real Estate valdes loceklis Māris Laukalējs.

Viņš skiadro, ka lai gan valstī kopumā ir pozitīva ekonomiskā attīstība, esošā situācija sērijveida dzīvokļu tirgū skaidrojama ar  tirgū ienākošajiem dzīvokļiem ar piedāvājuma cenām zem tirgus vērtības, kas galvenokārt saistāms ar pieaugošo banku īpašumu piedāvājuma aktivitāti. Arī vidējā lielāko Rīgas mikrorajonu sērijveida dzīvokļu cena par 150 līdz 200 EUR/m2 atpaliek no Tallinas mikrorajonu vidējām cenām.

"Jauno projektu dzīvokļu cenas vienmērīgi pieaug, līdz ar to palielinās starpība starp vidējo sērijveida dzīvokļa cenu un jaunā projekta cenām, kas vērtējama kā pozitīva tendence tālākai jauno projektu tirgus segmenta attīstībai," skaidro M. Laukalējs.

Top komentāri

kaspars
k
kārtējie reklāmraksti priekš muļķiem. Salīdzināt cenas ar Tallinu ir labi. Rakstīt, ka cenas ir zem tirgus līmeņa arī ir labi. Realitātē, cenas joprojām ir neadekvāti augstas un piedāvājums mākslīgi tiek regulēts, lai cilvēki pamatīgi pārmaksātu par nekvalitatīviem dzīvokļiem.
cirpējs cukermans
c
Es arī gaidu arābu pircējus
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses