Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Virzi savu karjeru pats!

NVA karjeras dienas ikvienam, kurš meklē darbu vai izaugsmi.

Nodarbinātības valsts aģentūra no 4. līdz 8. aprīlim jau piekto gadu pēc kārtas rīko karjeras dienas darba meklētājiem Esi savas karjeras virzītājs!. Tajās bez maksas var piedalīties ikviens interesents, bet, tā kā šogad karjeras dienas notiek Eiropas Jaunatnes gada zīmē, vairākas to aktivitātes būs īpaši noderīgas jauniešiem, kas ir sava darba un karjeras ceļa sākumā.

Karjeras dienu nedēļā ikviens varēs saņemt praktisku atbalstu darba meklēšanas un karjeras plānošanas jautājumos. Zoom platformā attālināti notiks sešas NVA karjeras konsultantu meistarklases. 4. aprīlī tās gaidāmas par tēmām Mans pirmais CV (Canva) un Mana pirmā darba intervija, 5. aprīlī – par tēmu Mana pirmā motivācijas vēstule, bet 6. aprīlī – par attālinātu darba interviju. 7. aprīlī varēs uzzināt vairāk par savu resursu un kompetenču apzināšanos, lai iegūtu darbu, kas sniedz gandarījumu, savukārt 8. aprīlī meistarklase aicinās domāt par karjeras mērķu izvirzīšanu un sasniegšanu.

Karjeras nedēļas ietvaros katru dienu tiešsaistes individuālo karjeras konsultāciju veidā notiks arī darba interviju simulācijas, kuru laikā darba meklētāji NVA karjeras konsultantu vadībā varēs izspēlēt iespējamos darba pārrunu variantus, lai praktiski tiem sagatavotos. Tiks analizētas dažādas darba interviju situācijas, kā arī kļūdas, kuras darba meklētāji visbiežāk pieļauj sarunās ar darba devējiem. Darba pārrunu treniņu laikā būs iespēja noskaidrot savas stiprās puses komunikācijā un uzzināt, kādas prasmes vēl ir jāpilnveido.

Tāpat ikviens interesents aicināts pieteikties un piedalīties tiešsaistes pasākumos Zoom platformā ar medicīnas un izglītības nozaru pārstāvjiem. 5. aprīlī uz tikšanos Nākotnes perspektīva: medicīnas nozare aicina Latvijas Jauno ārstu asociācijas pārstāvji, 7. aprīlī pasākumā Nākotnes perspektīva: izglītības nozare tiešsaistē varēs satikt nodibinājuma Iespējamā misija pārstāvjus. Varēs uzzināt, kādas ir darba un karjeras izaugsmes iespējas šajās nozares, kāds tajās ir pieprasījums pēc darbaspēka un kas tiek sagaidīts no iespējamajiem strādājošajiem.

Tikmēr tie darba meklētāji, kurus interesē darba un karjeras iespējas pašā Nodarbinātības valsts aģentūrā, aicināti uz tikšanos Zoom 6. aprīlī. Tajā būs iespēja uzzināt par NVA darbības specifiku un funkcijām, struktūru un pakalpojumiem, vakancēm un prasībām potenciālajiem darbiniekiem.

Interesenti NVA karjeras dienu aktivitātēm var pieteikties jau tagad, izvēloties pasākumus un tiem piesakoties vietnē www.nva.gov.lv/lv/karjeras-dienas-2022.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses