Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Saūda Arābija gatava investēt miljardu Brensona kosmosa tūrisma uzņēmumā

Saūda Arābija un uzņēmēja Ričarda Brensona kosmosa tūrisma uzņēmums Virgin Galactic kopīgā paziņojumā ceturtdien darīja zināmu, ka Saūda Arābija gatava mesties iekšā jaunā biznesā un ieguldīt miljardu dolāru Brensona uzņēmumā, vēsta The Wall Street Journal.

Pagaidām sīkākas detaļas par vienošanos netiek atklātas. Paziņojums izskanējis Saūda Arābijas investīciju fonda rīkotā trīs dienu forumā, kas jau nodēvēts par "Tuksneša Davosu". Pasākuma viens no mērķiem ir demonstrēt prinča Muhameda bin Salmana vīziju par Saūda Arābiju kā valsti, kuras ekonomiku virza modernās tehnoloģijas.

Vienlaikus Brensons arī nācis klajā ar informāciju, ka došanās kosmosā ar cilvēkiem uz kosmosa kuģa klāja nu jau ir "vairs tikai mēnešu jautājums". Iepriekš vairākās intervijās britu miljardieris licis noprast, ka suborbitālie lidojumi testa režīmā varētu notikt jau 2017. gada beigās, bet komerciālie lidojumi - jau 2018. gada nogalē.

Jāatgādina, ka Virgin Galactic kosmosa tūrisma programmas virzību 2014. gadā pamatīgi iedragāja izmēģinājuma lidojuma laikā notikusi avārija, kurā gāja bojā viens no pilotiem, bet otrs guva ievainojumus. Notikušais lika apturēt visas attīstības darbības un veikt padziļinātu ražošanas procesu un testa lidojumu procedūras drošības izvērtēšanu..

Top komentāri

Viedais
V
Ieguldīs, bet nekad to neatpelnīs.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses