Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Pārtikas uzņēmēju federācija: Dāņu profesors jāizraida no valsts

Dāņu profesors Stens Stenders par Latvijas uzņēmumu nomelnošanu būtu jāizraida no valsts, portālu Diena.lv informēja Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas padomes priekšsēdētājs Didzis Šmits.

Jau ziņots, ka Dānijas pētnieks Stens Stenders, kurš ikdienā pēta, cik veselīgi ir cepumi un vafeles, Latvijas Televīzijai paziņoja, ka vafeļu paciņas Selga apēšana pielīdzināma 10 cigarešu izsmēķēšanai vienā dienā, jo tajā ir 12 grami transtaukskābju, bet cilvēka veselībai būtisku kaitējumu nodara jau sākot no pieciem gramiem transtaukskābju dienā.  

"Latvijas pārtikas uzņēmumu ražotā produkcija ne tikai atbilst visām Eiropas Savienības likumdošanā noteiktajām prasībām, bet ir paaugstinātas kvalitātes produkti. Ārvalstu pētnieku izteikumi par Latvijas uzņēmumu ražoto produkciju nav vērtējami citādi kā nomelnošana, kas ne tikai maldina patērētājus un tādējādi kropļo tirgu, bet arī rada aizdomas par ārvalstu konkurentu interešu lobiju mūsu valstī," uzsvēra D.Šmits.

Viņaprāt, dāņu zinātnieka apgalvojumi neatbilst patiesībai. "Veidam, kā tiek pasniegta sagrozīta informācija nav nekādas saiknes ar objektīvo situāciju, nemaz nerunājot par zinātni. Sirds un asinsvadu slimību kā nāves cēloņu izplatība Dānijā un Ziemeļvalstīs kopumā ir ievērojami augstāka nekā Latvijā, līdz ar to dāņu profesors var droši doties atpakaļ uz savu dzimteni un rezultatīvi strādāt tur," norādīja D.Šmits.

Kā vēstīts, NP foods kvalitātes daļas vadītāja Vēsma Smilga noliedza, ka Laimas ražotās vafeles ir kaitīgas veselībai. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses