Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Pieprasījumu pēc kokrūpniecības produkcijas varētu atjaunot ASV ekonomikas atveseļošanās

Eksporta tirgos pieprasījums pēc kokrūpniecības produkcijas varētu sākt atjaunoties līdz ar situācijas uzlabošanos ASV ekonomikā un būvniecības nozarē, aģentūrai BNS atzina vienas no Latvijā lielākajām kokzāģētavām "Vika Wood" direktors Andris Krecers.

Pēc viņa teiktā, pašlaik kokrūpniekiem par situāciju eksporta un vietējā realizācijas tirgū pārāk lielam optimismam nevajadzētu būt. Tirgu zināmā līdzsvarā pašlaik notur ražošanas apmēru samazināšana un konkurentu darbības pārtraukšana, tādējādi daži uzņēmumi ir spējīgi iegūt jaunus klientus, klāstīja Krecers.

"Pastāv iespēja, ka laiku pa laikam kādā tirgū atjaunosies pieprasījums pēc produkcijas, taču tas notiks tikai tāpēc, ka pircējiem būs apsīkuši produkcijas krājumi noliktavās. Kad pircēji būs atkal piepildījuši noliktavas attiecīgi pieprasījumam, realizācijas apmēri atkal saruks," Krecers teica.

Ekonomiskās krīzes iespaidā pasaulē ir būtiski samazinājušies būvniecības apmēri, kritušies ražošanas apmēri autoindustrijā u.c. nozarēs, tādējādi krities pieprasījums arī pēc Latvijas kokrūpniecības nozares uzņēmumu saražotās produkcijas. Vairums uzņēmēju izvairīgi prognozē, kad varētu sākt atjaunoties pieprasījums. Prognozes ir, ka tirgus pieprasījums atkal pieaugs gada otrajā pusē, taču daži prognozē, ka atsevišķos tirgos pieprasījums neatjaunosies pat tuvākos piecus gadus.

"Vika Wood" šogad pirmajā ceturksnī strādāja ar 7,5 miljonu latu apgrozījumu. Pērn uzņēmums strādāja ar 38,682 miljonu latu apgrozījumu un cieta aptuveni 276,7 tūkstošu latu zaudējumus. Vairāk nekā 85% no "Vika Wood" produkcijas tiek eksportēta. Zāģmateriāli tiek realizēti vairāk nekā 22 pasaules valstīs - Japānā, Eiropas tirgos un Ziemeļāfrikā.

"Vika Wood" īpašnieki ir īslandiešu uzņēmums "Norvik" ar 65% kapitāldaļu un Latvijas kompānija "Solvina" ar 35% kapitāldaļu. "Vika Wood" pamatkapitāls ir 6,057 miljoni latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses