Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Rīgas ūdens plāno aizņemties 300 000 latu Aqua Riga ražotnes izveidei

Meitasuzņēmuma Aqua Riga apgrozāmo līdzekļu nodrošināšanai pašvaldības SIA Rīgas ūdens tā pamatkapitālā plāno ieguldīt 105 000 latu, kurus plānots atpelnīt aptuveni četros gados, savukārt fasētā ūdens ražošanai nepieciešamie pamatlīdzekļi un daļa no apgrozāmajiem līdzekļiem aptuveni 300 000 latu apjomā tiks finansēti no kredītiestādes aizdevuma līdzekļiem, kuru varētu atmaksāt četros gados.__

Rīgas ūdens iesniedzis Rīgas domē lēmumprojektu par meitasuzņēmuma dibināšanu. Ja pašvaldība to atbalstīs, šā gada jūlijā paredzēts nodibināt uzņēmumu, septembrī paredzēta ražošanas iekārtu piegāde un uzstādīšana, un jau šā gada oktobrī tiktu sākta ražošanas un pirmā produkcija nonāktu veikalu plauktos.

Aqua Riga plāno iekarot 10% no Latvijas tirgus, taču mērķa tirgū ietilpst vēl astoņas citas valstis, kas atrodas 1000 kilometru attālumā no Rīgas - Lietuva, Igaunija, Baltkrievija, Krievijas ziemeļrietumu reģions, Somija, Zviedrija, Dānija un Norvēģija.

Ņemot vērā pieejamā tirgus apjomu un Aqua Riga daļu tirgū, plānotie fasētā ūdens pārdošanas apjomi vienam gadam visos mērķa tirgos kopā ir aptuveni 23 miljoni litru vai 1,5% no kopējā mērķa tirgus. Plānotie fasētā ūdens ražošanas apjomi tiks sasniegti līdz 2016.gadam, pakāpeniski palielinot ražošanas un pārdošanas apjomus. 90% no šī apjoma paredzēts fasēt mazumtirdzniecībai, bet 10% ūdens tiks pildīts 18 līdz 20 litru pudelēs mājsaimniecību un biroju vajadzībām.

Biznesa plānā identificētas vairākas iespējamās fasēta ūdens ieguves vietas Rīgas, Ādažu un Garkalnes novadā.

Atbilstoši plānotajiem pārdošanas, ražošanas apjomiem un ražošanas jaudām ir paredzēts iegādāties fasēta ūdens ražošanai nepieciešamās iekārtas un aprīkojumu. Plānotais kopējais sākotnējo ieguldījumu apjoms ražošanas iekārtām un citiem pamatlīdzekļiem veido 200 000 latu, bet turpmāko trīs gadu periodā vēl 180 000 latu plānots ieguldīt, lai aprīkotu ražošanai nepieciešamās telpas ar atbilstošiem inženiertehniskajiem pieslēgumiem un jaudām.

Kā ziņots, Aqua Riga darbība nodrošinās papildus ienākumus Rīgas ūdens nepieciešamajām investīcijām, lai nodrošinātu kvalitatīvu un nepārtrauktu ūdensapgādi Rīgas pašvaldības teritorijā. Pie plānotajiem pārdošanas apjomiem kapitālsabiedrības peļņa, kas katru gadu tiks novirzīta Rīgas ūdenssaimniecības sistēmas attīstībai, 10 gadu laikā veido aptuveni 4,6 miljonus latu.

Rīgas ūdens valdes priekšsēdētāja Dagnija Kalniņa uzsvēra, ka pēdējo septiņu gadu laikā kopējā tīklā padotā ūdens daudzums samazinājies vairāk nekā par 25%. Pēdējos gados pazemes ūdens gūtnes projektētā ražība pārsniedz ūdens pieprasījuma apjomus vairāk nekā divas reizes un šāda situācija izraisa nepieciešamību veikt attīstības pasākumus ūdens realizācijas apjomu palielināšanai.

Pirmdien, 28.maijā, Rīgas ūdens ieceri dibināt meitasuzņēmumu Aqua Riga vērtēs Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas deputāti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses