Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
Uralkaļij meitasuzņēmums Uralkali Trading Latvijā ražošanu neveic, tomēr pēc apgrozījuma ieņem līderpozīciju Latvijas tirgū darbojošos uzņēmumu topā

Rūpniecības nozarē pēc apgrozījuma līderpozīcijas Latvijā nosargā Krievijas Uralkali Trading

Rūpniecības nozares uzņēmumu līdera pozīcijas pēc apgrozījuma pagājušajā gadā ieņēma Krievijas kālija minerālmēslu ražotāja Uralkaļij meitasuzņēmums Latvijā SIA Uralkali Trading ar 2,055 miljardu eiro apgrozījumu, kurš rūpniecisko ražošanu Latvijā neveic, liecina SIA Firmas.lv un aģentūras LETA veidotais Latvijas biznesa gada pārskats 2018. _Uralkali Trading_apgrozījums pērn kāpis par 14,5% salīdzinājumā ar gadu iepriekš.

Otro vietu topā ieņem metālapstrādes un metāla vairumtirdzniecības uzņēmums Severstal Distribution, kura apgrozījums pagājušajā gadā bija 396,995 miljoni eiro, kas ir par 42,1% vairāk nekā gadu iepriekš, bet rūpniecības nozares līderu topa trešajā vietā ierindojas stikla šķiedras izstrādājumu ražotājs Valmieras stikla šķiedra ar 104,039 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 2,6% vairāk nekā gadu iepriekš.

Nozares līderu pirmā desmitnieka ceturtajā vietā ierindojas poligrāfijas uzņēmums Livonia Print ar 55,975 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 4,9% vairāk nekā gadu iepriekš. Piektajā vietā seko elektrotehnisko iekārtu un elektromateriālu ražošanas uzņēmums Lexel Fabrika, kurš pērn strādāja ar 51,665 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 17,2% vairāk nekā gadu iepriekš.

Komunālo mašīnu ražotāja Bucher Municipal ierindojas nozares līderu topa sestajā vietā ar 47,88 miljonu eiro apgrozījumu, kas aizvadītajā gadā audzis par 115,7% salīdzinājumā ar gadu iepriekš. Tikmēr iepakojuma un iesaiņošanas materiālu ražošanas uzņēmums Stora Enso Packaging ieņem septīto vietu šajā topā ar 43,317 miljonu eiro apgrozījumu pērn, kas ir par 8,2% vairāk nekā gadu iepriekš. Starp nozares pirmā desmitnieka uzņēmumiem Stora Enso Packaging ir lielākā rentabilitāte - 9,8%.

Astotajā vietā ierindojas metālapstrādes uzņēmums East Metal ar 41,807 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 14,9% mazāk nekā gadu iepriekš. Tam seko iepakojuma un iesaiņošanas materiālu ražošanas uzņēmums Polipaks ar 39,14 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 9,7% vairāk nekā gadu iepriekš.

Savukārt nozares līderu pirmo desmitnieku noslēdz metālapstrādes un metāla tirdzniecības uzņēmums Elme Metall Latvia, kura apgrozījums pagājušajā gadā bija 34,611 miljoni eiro, kas ir par 64,% vairāk nekā gadu iepriekš.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses