Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

ANO: Koronavīrusa pandēmija globālajam tūrismam šogad izmaksās vismaz 1,2 triljonus dolāru

Koronavīrusa pandēmijas izraisītā krīze globālajai tūrisma nozarei un ar to saistītajiem sektoriem šogad var izmaksāt no 1,2 līdz 3,3 triljoniem ASV dolāru (no 1,07 līdz 2,9 triljoniem eiro) zaudētos ienākumos, brīdina ANO Tirdzniecības un attīstības konference (UNCTAD).

UNCTAD norāda, ka koronavīrusa izplatības ierobežošanai paredzētie pasākumi tūrisma nozari ietekmējuši jo sevišķi smagi.

Analītiķi savas prognozes balstījuši uz trīs iespējamiem scenārijiem.

Optimistiskākā scenārija gadījumā pasaules tūrisma nozare šogad zaudēs vismaz 1,2 triljonus dolāru, liecina ANO ekspertu jaunākās prognozes.

Mērenais scenārijs paredz 2,2 triljonu dolāru zaudējumus, bet pesimistiskā scenārija gadījumā tūrisma sektors zaudētu 3,3 triljonus dolāru jeb 4,2% no pasaules iekšzemes kopprodukta (IKP).

UNCTAD prognozē, ka vislielākos zaudējumus ciestu ASV (187 miljardi dolāru), Ķīna, ietverot Honkongu (105 miljardi dolāru ), Taizeme (48 miljardi dolāru), Francija (47 miljardi dolāru), Vācija (46 miljardi dolāru) un Spānija (44 miljardi dolāru).

Ziņojumā arī teikts, ka bezdarbs atsevišķās valstīs var pieaugt par vairāk nekā 20 procentpunktiem, bet atsevišķi sektori var pat tikt gandrīz pilnībā iznīcināti, ja ierobežošanas pasākumi ilgtu visu gadu.

Top komentāri

hmm
h
"globālajam tūrismam šogad izmaksās vismaz 1,2 triljonus dolāru" - Ja būtu nevis 1,2 triljoni, bet 12 triljoni, tad efekts būtu daudz efektīgāks.
ļuļa
ļ
nevis izmaksās, bet negūs peļņu. ir ļoti liela starpība, vai man kaut kas kaut ko izmaksā, vai es negūstu papildus ienākumus.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses