Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Baltijas valstu strādājošie kļuvuši laimīgāki un produktīvāki

Aizvien vairāk lietišķu cilvēku Baltijā apgalvo, ka viņu darba un sadzīves līdzsvars ir uzlabojies, liecina Regus Darba un sadzīves līdzsvara indekss.

Neskatoties uz to, ka nākas strādāt smagāk nekā jebkad agrāk, cilvēkiem viņu darbs patīk labāk, un gandrīz puse uzskata, ka viņiem ir pietiekoši daudz laika, ko pavadīt mājās vai personiskajām vajadzībām.

Šis indekss kalibrē gandarījuma par darbu indikatorus un respondentu uzskatus par vispārējo darba un sadzīves līdzsvaru ar datiem no reālās dzīves prakses, piemēram, darba stundas un ceļā pavadīto laiku no globāla pētījuma, kurā piedalījās vairāk kā 16000 profesionāļi no vairāk kā 80 valstīm. Tas ir reģistrējis Baltijas valstu darba un sadzīves līdzsvaru pieaugumu 12% apmērā laikā no 2010. līdz 2012. gadam.

Galvenie secinājumi:

  • Vairāk kā pusei strādājošo darbs patīk vairāk (71%) un 49% ir apmierināti ar laiku, ko var pavadīt mājās vai personiskajām vajadzībām;
  • Lielākā daļa strādājošo (76%) apgalvo, ka viņi darbā sasniedz vairāk nekā 2010. gadā, apstiprinot sakarību starp labu darba un sadzīves līdzsvaru un produktivitāti;
  • Vairāk kā ceturtdaļa (27%) respondentu saka, ka uzņēmumi ir mēģinājuši saīsināt laiku, kas darbiniekiem jāpavada ceļā, apzinoties, cik saspringts var būt garš ceļš no mājām uz darbu un no darba uz mājām;

"Darba un sadzīves līdzsvara indekss sniedz iepriecinošas ziņas par to, ka strādājošie apgalvo, ka viņu darba un sadzīves līdzsvars uzlabojas. Pēc sākotnējā tirgus brīvā kritiena pirms 2010. gada un tam sekojošās globālās ekonomiskās lejupslīdes, nav nekāds pārsteigums, ka strādājošie šobrīd jūtas laimīgāki. Piemēram, kopš lejupslīdes sākuma dažās nozarēs ir samazinājušās bažas par darba saglabāšanu un uzņēmējdarbības pārliecinātība visā pasaulē stabilizējas. Pētījums arī apliecina būtisku faktu, ka laimīgāki darbinieki ir arī produktīvāki, un pārliecinošs vairākums respondentu apgalvoja, ka viņi ir sasnieguši vairāk nekā 2010. gadā," rezultātus komentē Regus reģionālais viceprezidents Olivjē de Lavalets.

"Uzlabojoties ekonomiskajiem apstākļiem un darba tirgum kļūstot dinamiskākam, uzņēmumi, kas vēlas noturēt un nolīgt vistalantīgākos darbiniekus, nevar atļauties ignorēt vērtību, ko sniedz reputācija, ka uzņēmums spēj nodrošināt labu darba un sadzīves līdzsvaru. Bez tam, kopš lejupslīdes uzņēmumi aizvien vairāk orientējas uz rezultātiem un aizvien retāk izvēlas tradicionālu strādāšanas praksi, tā vietā izvēloties paaugstināt efektivitāti, ļaujot darbiniekiem būt elastīgākiem. Viens no šādiem pasākumiem, kas kļūst aizvien populārāks, ir palīdzēt darbiniekiem samazināt nogurdinošo un neproduktīvo laiku, kas tiek pavadīts ceļā, ieviešot elastīgāku strādāšanas praksi," norāda pētījuma veicēji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses