Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Ekspluatācijā nodota Laimas jaunā ražotne Ādažos

Apsteidzot plānoto būvniecības grafiku par gandrīz mēnesi, 16. martā ekspluatācijā tika nodota jaunā Laimas ražotne, portālam Diena.lv pavēstīja Orkla Latvija komunikācijas direktore Lineta Mikša.

Jaunā ražotne dos iespēju ne vien radīt iecienītos saldumus mūsdienīgā vidē, bet arī sniegs izaugsmes iespējas, paverot plašas sadarbības iespējas ar citiem Orkla grupas uzņēmumiem, uzsver Mikša.

"Mūsdienīgā Laimas ražotne sastāv no piecām būvēm – divstāvu ražotnes ēkas un vairākām būvēm tehniskām vajadzībām ar kopējo platību 7 820 m2. Tās būvniecībā izvēlēti un izmantoti augstākās kvalitātes materiāli, lai realizētu pasūtītāja uzstādīto mērķi – uzbūvēt pēc augstākajiem kvalitātes standartiem energoefektīvu un drošu ražotni. Viens no lielākajiem izaicinājumiem projektā bija inženiersistēmu izbūve. Tās ir ļoti apjomīgas, darbietilpīgas un pielāgotas četriem dažādiem temperatūras un mitruma režīmiem, kas nepieciešami konfekšu ražošanas procesam. Lai gan no ārpuses ēka var šķist vienkārša, tās infrastruktūra ir komplicēta un maksimāli digitalizēta. Ražotnei piešķirta arī A energoefektivitātes klase," stāsta Merks projektu vadītājs Mihails Peščinskis.

"Būvējot jaunās Laimas mājas, mums bija vienreizēja iespēja radīt ēku, kas ir pielāgota ražošanas tehnoloģijām, nevis otrādi. To arī mērķtiecīgi darījām, lai ievērotu visas ražošanas plūsmas, kas nozīmē, ka ražošana būs efektīva un precīza, tādējādi garantējot produktu kvalitāti, kā arī tā būs funkcionāla un ērta vairāk nekā 100 ražotnē strādājošajiem. Tie būs pavisam cita līmeņa darba apstākļi, ar kuriem esam nepacietīgi iepazīstināt mūsu darbiniekus," uzsver Orkla Latvija valdes priekšsēdētājs Toms Didrihsons.

Līdz ar ražotnes nodošanu ekspluatācijā ir jāuzsāk nākamais, noslēdzošais posms, proti, ražošanas līniju pārcelšana, uzstādīšana un testa produktu ražošana. Šobrīd uzņēmuma prioritāte ir darbinieku drošība un veselība, tādēļ, ņemot vērā valstī izsludināto ārkārtas stāvokli un drošības pasākumus, šobrīd šis process ir atlikts, bet tiks īstenots tiklīdz tas būs iespējams, piebilst Orkla Latvija komunikācijas direktore Mikša.

Orkla Latvija jaunās Laimas ražotnes būvniecībā Ādažos un zīmola turpmākā attīstībā investējusi 20 miljonus eiro.

2019. gada 17. aprīlī Orkla Latvija vadība parakstīja līgumu ar būvkompāniju Merks par Laimas jaunās ražotnes celtniecību Ādažos. Būvniecība tika uzsāka 2019. gada 24. aprīlī.

 

Top komentāri

Itamars Toledano
LAIMAS noriets sākās tad, kad tās direktors 90-o gadu sākumā publiski paziņoja, ka no konfektēm paliks tikai nosaukums, jo to saturs vairs GOST neatbildīs. Tā nu vienā dienā LAIMAS meistardarbs RUDZUPUĶE palika par vienu prastu un parastu konfekti.
Diez vai
D
šīs ražotne padarīs Laimas konfektes garšīgākas. Diemžēl Laima ir degradējusies. Konfektes un šokolādes ir negaršīgas (salīdzinot ar padomju periodu), jo taisītas no lētām izejvielām. Un diez vai konkurē ar Fazer, nerunājot jau par beļģu šokolādēm. Laima tagad der tikai eksportam uz Āfriku.
Etiķis
E
Kopš daži bāleliņu darboņi iztirgoja Laimu, tās produkcija ir padarīta par ldārgu un negaršīgu konfekšu parodiju. Dzīšanās pēc peļņas faktiski ir iznīcinājusi kādreiz iecienīto Laimas šokolādi, kuru ražoja no pašu pārstrādātām kakao pupām. Tagad iepērk gatavu šokolādes masu pēc principa - izvēlēties lētāko piedāvājumu. RIP Laima.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses