Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

FKTK izsniegusi licenci Mobilly elektroniskās naudas iestādes darbībai

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) izsniegusi SIA Mobilly licenci elektroniskās naudas iestādes darbībai, aģentūrai LETA pavēstīja komisijā.

Mobilly pēc licences saņemšanas ir tiesības emitēt elektronisko naudu un sniegt licencē norādītos maksājumu pakalpojumus. 

FKTK norādīja, ka Mobilly ir otrā Latvijā strādājošā elektroniskās naudas iestāde, kas saņēmusi licenci. Pārējās elektroniskās naudas iestādes ir reģistrētas FKTK reģistrā.

Licences iegūšanas procesā FKTK eksperti Mobilly nodrošināja konsultācijas par regulējošajām prasībām saistībā ar elektroniskās naudas un maksājumu iestāžu licencēšanas un uzraudzības procesu. FKTK konsultatīvais atbalsts sniegts, lai stiprinātu Mobilly potenciālu FinTech jomā, attīstot inovatīvu finanšu pakalpojumu sniegšanu, klāstīja komisijā. 

Tāpat FKTK norādīja, ka Mobilly varēs turpināt attīstīt elektroniskās naudas norēķinu pakalpojumus ne tikai vietējā tirgū, bet visās Eiropas Savienības un Eiropas Ekonomikas zonas valstīs. Licence sniegs iespējas Mobilly atvērt maksājumu kontus ar unikālo IBAN identifikatoru. 

Tāpat nākotnē Mobilly, saskaņojot ar FKTK, būs iespēja ieviest citus Eiropas Savienības Maksājumu pakalpojumu direktīvā (PSD2) paredzētos pakalpojumus, lai sniegtu klientiem iespēju veikt plaša spektra finanšu darījumus vienā, ērti lietojamā lietotnē. 

FKTK reģistrētās elektroniskās naudas iestādes ir tiesīgas piedāvāt e-naudas un maksājumu pakalpojumus tikai Latvijas teritorijā, un to apgrozībā esošās elektroniskās naudas vidējais apmērs nedrīkst pārsniegt divus miljonus eiro. Ja pakalpojuma sniedzējs darbību grib attīstīt arī ārpus Latvijas vai vidējais apgrozībā esošās elektroniskās naudas apjoms pārsniedz likumā noteikto slieksni, ir nepieciešams saņemt licenci elektroniskās naudas iestādes darbībai. 

Elektroniskā nauda ir norēķinu līdzeklis, kas rodas, iemaksājot vēlamo naudas summu elektroniskās naudas iestādes kontā.

Elektroniskās naudas iestāde par iemaksāto naudas summu piešķir elektronisko naudu līdzvērtīgā apmērā. Elektroniskās naudas vērtība tiek uzglabāta viedkartē vai datora atmiņā. 

Ar saņemtajiem autorizācijas rīkiem (piemēram, parole, kodu karte, norēķinu karte, viedais paroļu pārlūks, u.c.) elektronisko naudu var izmantot norēķiniem par dažādām precēm un pakalpojumiem tur, kur norādīts, ka tiek pieņemts šāds norēķinu līdzeklis kā e-nauda.

Jau vēstīts, ka 2018.gadā Mobilly strādāja ar 1,302 miljonu eiro apgrozījumu un guva 208 325 eiro peļņu.  Savukārt kompānijas 2019.gada finanšu rezultāti pagaidām nav publiskoti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses