Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Investējot 10 miljonus eiro, Ernests Bernis atklāj mūsdienīgu finiera ražotni Krustpils novadā

Piedaloties ekonomikas ministram Ralfam Nemiro (KPV LV), Altum valdes loceklim Aleksandram Bimbirulim, Krustpils novada domas priekššēdētājam Kārlim Pabērzam (V) un Amberstone padomes priekšsēdētājam Ernestam Bernim 20.novembrī oficiāli atklāta jauna finiera ražotne Krustpils pagastā.

Krustpils novadā darbu uzsākusi kokapstrādes rūpnīca AmberBirch, kurā no vietējām izejvielām tiks ražots augstas kvalitātes tehniskais finieris. Jaunā ražotne ir viens no lielākajiem investīciju projektiem reģionā un tajā plānots nodarbināt aptuveni 100 darbinieku.

Finiera rūpnīca ir uzbūvēta agrākā armijas lidlauka teritorijā. Tās izveidē investēti 10 miljoni eiro, no kuriem 2,3 miljoni eiro ir Altum līdzfinansējums paralēlā aizdevuma veidā.

Šobrīd finiera ražošana norisinās testa režīmā, un pirmajai gatavās produkcijas partijai jau atrasti pircēji Vjetnamā. Ražotnei darbojoties ar pilnu jaudu, gada laikā plānots pārstrādāt līdz 100 tūkstošiem kubikmetru bērza sīkfiniera kluču, saražojot līdz 40 tūkstošiem kubikmetru finiera. Sagaidāms, ka visa AmberBirch rūpnīcā saražotā produkcija tiks eksportēta galvenokārt uz Austrumāziju un Eiropu.

Jaunā finiera ražotne ir tikai projekta pirmā kārta. Ieguldot vēl 55-60 miljonus eiro, plānots uzbūvēt mūsdienīgu saplākšņa ražotni, tādējādi nodrošinot pilnu ražošanas ciklu. Nākotnē AmberBirch Krustpils novadā plāno nodarbināt līdz 250 darbiniekiem.

"Ar augstas raudzes profesionāļu komandu Krustpils pagastā esam izveidojuši mūsdienīgu kokapstrādes ražotni, kurā maksimāli efektīvi tiek izlietoti vērtīgie Latvijas koksnes resursi. Lai to panāktu, izmantojām praksē pārbaudītus paņēmienus: jaunāko ražošanas tehnoloģiju pielietojumu, atrašanos kvalitatīvu izejvielu piegādātāju tuvumā, kā arī izvēlējāmies pasaules tirgū pieprasīta produkta - tehniskā finiera - ražošanu. Tomēr AmberBirch nav vienkārši uzņēmums. Tā ir arī mūsu apņēmība un pierādījums tam, ka mēs turpinām investīcijas Latvijā. Šis notikums ir vēl viens apliecinājums, ka mēs redzam Latviju kā vietu, kas spēj nodrošināt kvalitāti un spēj konkurēt pasaules mērogā," rūpnīcas atklāšanā uzsvēra AmberStone Group padomes priekšsēdētājs Ernests Bernis.

"AmberBirch ražotne ir lielisks piemērs tam, kā Altum kā attīstības finanšu institūcija var sekmēt nozīmīgu investīciju projektu īstenošanu. Svarīgi, ka šis projekts veicina ne vien Latvijas eksporta apjomu, bet arī sekmē nodarbinātību un veicina iedzīvotāju vēlmi atgriezties Latvijā. Novēlam AmberBirch profesionāļu komandai sasniegt izvirzītos mērķus, vienlaikus ārvalstu tirgos stiprinot Latvijas kā augstas kvalitātes produktu radītāja reputāciju mūsu valsts ekonomikai tik būtiskajā kokapstrādes nozarē," skaidro Altum valdes loceklis Aleksandrs Bimbirulis.

"AmberBirch ražotne ir taustāms apliecinājums, ka Latvijā ir iespējams attīstīt ražošanu, dodot iespēju emigrācijā esošiem Latvijas iedzīvotājiem atgriezties dzimtajā zemē. No pašlaik ražotnē nodarbinātajiem trešdaļa ir kopā ar ģimenēm atgriezušies Latvijā, lai strādātu šajā mūsdienīgajā uzņēmumā. Darbiniekiem nodrošinām vismaz 1100 eiro atalgojumu pirms nodokļu nomaksas, kas, kā atzīst darbinieki, ir laba motivācija. Ceram, ka, nodrošinot konkurētspējīgu atalgojumu, nākotnē šādu darbinieku mums būs arvien vairāk," uzsver AmberBirch valdes loceklis Kārlis Kavass.

AmberBirch ir daļa no AmberStone Group, AS, kas ir 2013. gadā Latvijā dibināta holdingkompānija, kura pārvalda savas meitas un asociētās sabiedrības dažādās nozarēs. Tās galvenais ilgtermiņa finanšu mērķis ir visa holdinga vērtības pieaugums, kā arī savu meitas un asociēto sabiedrību darbības ilgtspējas un stabilitātes nodrošināšana. AmberStone Group līdz šim veikusi investīcijas medicīnas, lauksaimniecības, kuģniecības, viesmīlības un citās nozarēs Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mainās klientu apkalpošana

Domāju, ka patlaban vien retais apšaubīs to, ka mākslīgais intelekts (MI) ir daudzu jomu nākotne. Pasaules pieredze rāda, ka tieši klientu apkalpošanā MI tiek ieviests ātri, saskatot gandrīz nei...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses