Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Jāparedz laika rezerve

Saistībā ar avionozares nestabilitāti šovasar daudzi ceļotāji piedzīvo to, ka, piemēram, lidojums aizkavējas vai tiek pārcelts vai rindu dēļ lidostā nav iespējams paspēt uz nākamo reisu, situāciju raksturo ceļojumu aģentūras Vanilla Travel direktore Inga Kavaca.

"Haosa iemesls ir Covid-19 pandēmijas laikā ieviestie ceļošanas ierobežojumi, kuru dēļ aviācijas nozarē savulaik tika atlaista liela daļa personāla. Gan lidostās, gan aviokompānijās trūkst darbinieku, tādēļ ir kritusies pakalpojumu kvalitāte. Esošais personāls nespēj apkalpot lielu ceļotāju plūsmu. Tajā pašā laikā uzņēmumi nepalielina darbinieku skaitu, apzinoties, ka rudenī atkal var būt Covid-19 [uzliesmojuma] risks. Tādējādi tūrisma nozare atrodas pandēmijas radītās krīzes apburtajā lokā. Darbiniekiem, kuri ielaiž pasažierus lidmašīnā, jāpaspēj apkalpot pasažieri vienlaikus vēl piecās lidmašīnās, tādēļ laika trūkuma dēļ reisu kavētāji, kuri iestrēguši garajās rindās, bieži vien netiek sagaidīti un paliek aiz borta," mudina ņemt vērā I. Kavaca.

Tūrisma nozares pārstāve norāda, ka gan šobrīd augustā, gan arī rudens mēnešos jārēķinās ar dažādiem riskiem un rūpīgi jāplāno ceļojumi.

Aviopasažieriem tiek ieteikts paredzēt vismaz divas trīs stundas, lai pārsēstos no viena lidojuma uz citu, bet, ja ir nododamā bagāža, tad ieteicams ieplānot pat četras piecas stundas. Tāpat arī ceļotājiem tiek rekomendēts neizvēlēties Eiropas gigantiskās lidostas, kādas atrodas, piemēram, Frankfurtē pie Mainas, Londonā un Amsterdamā, bet orientēties uz vidēja un neliela mēroga lidostām.

Šā gada pirmajā pusgadā apdrošināšanas sabiedrībā Ergo pieteikto ceļojumu apdrošināšanas atlīdzību skaits ir trīs reizes lielāks nekā pērn attiecīgajā periodā un vienlaikus par 38% mazāks nekā 2019. gada pirmajos sešos mēnešos. Iezīmējusies jauna tendence – aviācijas nozarē valdošā haosa dēļ šovasar pieaudzis lidojumu aizkavēšanās un dažādu ar bagāžu saistītu problēmu biežums.

"Gan noslēgto ceļojumu apdrošināšanas polišu, gan pieteikto atlīdzību skaits ļauj secināt, ka pēc Covid-19 pandēmijas ierobežojumu atcelšanas cilvēki arvien biežāk dodas ārzemju ceļojumos, taču šī vasara tūrisma nozarē ienesusi jaunu parādību, ko var saukt par nopietnu Covid-19 komplikāciju. Proti, nestabilitāti, streikus un haosu aviācijas nozarē, kas ceļotājiem rada stresu, neērtības un ļoti bieži izpaužas kavētos avioreisos," stāsta Ergo Risku parakstīšanas departamenta direktors Raitis Čaklis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses