Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Kavējas pētījums par ostu pārvalžu darbību; likumu būs jāver vaļā vēlāk

Ārvalstu investoru padome Latvijā (ĀIPL) nosūtījusi vēstuli Saeimas priekšsēdētājai Solvitai Āboltiņai (Vienotība) un visu parlamentā pārstāvēto frakciju priekšsēdētājiem, aicinot veikt ostu pārvaldes reformas, informē portāls Nozare.lv.

Gada sākumā šādu iniciatīvu jau pauda Zatlera Reformu partija, balstoties uz Amerikas Tirdzniecības palātas Latvijā (ATPL), Baltijas asociācijas - transports un loģistika (BATL) un ĀIPL kritiskiem ziņojumiem par konkurenci, kā rezultātā darbu pie ostu izpētes sāka īpaša Satiksmes ministrijas izveidota darba grupa Anrija Matīsa vadībā, kurai bija jāiz-strādā priekšlikumi par ostu pārvaldes efektivitātes veicināšanu, savukārt likumu par ostām bija plānots atvērt pēc 1. aprīļa.

Valdība gan aicinājusi Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisiju Likumu par ostām izskatīt parlamentā tikai pēc tam, kad to būs izskatījusi Latvijas Ostu, tranzīta un loģistikas padome, kā arī Ministru kabinets. Iepriekš komisija bija aicinājusi to skatīt jau 1. aprīlī. Valdība gan ir solījusi ostu jautājumu izskatīt līdz 1. jūnijam, taču, kā portālam Nozare.lv norādījusi Sandra Sondore-Kukule (ZRP): valdībā bijis Ekonomikas ministrijas ierosinājums nākt klajā ar starpziņojumu un negaidīt 1. jūniju, un valdība tam piekrita un atgādināja, ka satiksmes ministrs Saeimas sēdē piekritis, ka «uz 1. aprīli atnesīs kādus priekšlikumus», uzsvēra S. Sondore-Kukule. Diskusija par izmaiņām ostu pārvaldēs noris jau ilgāku laiku.

Vides un reģionālās attīstības ministrija nomainījusi savu pārstāvi Rīgas brīvostā, ilggadējā valdes locekļa Viestura Silenieka (ZZS) vietā ieceļot Ingu Antāni (ZRP), ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts (ZRP) februārī paziņoja, ka neuzņemas atbildību par valdes locekli Olafu Pulku (V).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses