Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

LDz vadītājs: Viena no uzņēmumu veiksmes atslēgām ir sociāli aizsargāti darbinieki

Otrdien, 9. aprīlī, tika parakstīti grozījumi Latvijas dzelzceļš (LDz) koncerna koplīgumā, tādējādi koncerna LDz koplīgums ir kļuvis par vienu no darba ņēmējiem labākajiem sociālās garantijas nosakošajiem līgumiem Latvijā, portālam Diena.lv pauda uzņēmums. Tāpat uz turpmākajiem pieciem gadiem pagarināta dzelzceļa nozares ģenerālvienošanās, lai nodrošinātu dzelzceļa transporta stabilu un efektīvu funkcionēšanu.

LDz koncerna uzņēmumu un Latvijas Dzelzceļnieku un satiksmes nozares arodbiedrības (LDzSA) koplīgums un tā parakstītie grozījumi paredz darbiniekiem plaša spektra sociālās garantijas, kā arī dažādus darba devēja nodrošinātus darba vidi uzlabojošus un darba ņēmēja labklājību un motivāciju veicinošus pasākumus..

Grozījumi, ko parakstīja koncernā ietilpstošie uzņēmumi - VAS Latvijas dzelzceļš, SIA LDz Cargo, SIA LDz Infrastruktūra, SIA LDz Loģistika, SIA LDz ritošā sastāva serviss un LDzSA, paredz labākus darba apstākļus, kā arī lielāku aizsardzību darba tiesisko attiecību uzteikšanas gadījumā.

"Es ticu, ka viss ir savstarpēji saistīts, un esmu pārliecināts, ka – jo sociāli aizsargātāki un motivētāki ir darbinieki, jo efektīvāk un rezultatīvāk strādā viss uzņēmums. LDz koncerns ir lielākais darba devējs Latvijā, un mēs apzināmies, ka, palielinot mūsu darbinieku sociālo aizsargātību, uzlabojot darba vidi un veicinot to labklājību, mēs uzlabojam dzīves kvalitāti daudziem desmitiem tūkstošu cilvēku visā Latvijā – mūsu darbiniekiem, to ģimenēm, vecākiem un vecvecākiem. Tādējādi esmu gandarīts, ka koncerna koplīgums ir ne tikai viens no senākajiem, bet arī viens no darba ņēmējiem labākajiem koplīgumiem Latvijā," uzskata LDz vadītājs Edvīns Bērziņš.

Vienlaikus otrdien Latvijas Dzelzceļa nozares darba devēju organizācijas priekšsēdētājs Andris Zorgevics un LDzSA priekšsēdētājs Savēlijs Semjonovs uz pieciem gadiem pagarināja dzelzceļa nozares ģenerālvienošanos. Šī vienošanās starp organizācijām tiek slēgta, lai nodrošinātu dzelzceļa transporta stabilu un efektīvu funkcionēšanu, nozares attīstību un nozarē nodarbināto sociālo aizsardzību.

Ģenerālvienošanās ietver sociālo dialogu kā sadarbības un konsultāciju mehānismu starp darba devējiem dzelzceļa nozarē un LDzSA, un tas tiek izmantots, risinot jautājumus vai pieņemot lēmumus, kas var būtiski ietekmēt uzņēmumu ekonomisko stāvokli vai darbinieku sociālekonomiskās intereses. Šis dokuments nosaka pušu minimālo saistību un garantiju apjomu, savukārt koplīgumā saistības un garantijas atrunātas detalizētā formā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses