Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Linkaits aicina tranzīta jomas pārstāvjus meklēt risinājumus kravu apmēra palielināšanai

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP) aicina tranzīta jomas pārstāvjus meklēt risinājumus kravu apmēra palielināšanai un kravu dažādošanai, aģentūrai LETA norādīja Satiksmes ministrijas (SM) pārstāve Ilze Greiškalna.

Linkaits pirmdien tikās ar Latvijas transporta un tranzīta nozares pārstāvjiem, lai pārrunātu esošo situāciju Latvijas tranzīta un loģistikas jomā un meklētu iespējas nozares stabilizācijai, kravu apmēru palielināšanai un kravu dažādošanai. 

Ministrs tikšanās laikā uzsvēra, ka kravu apmēra palielināšanai un kravu dažādošanai nepieciešama nozares uzņēmumu sadarbība un saskaņota rīcība.

Greiškalna norādīja, ka sanāksmē ar Latvijas dzelzceļa un ostu uzņēmumiem ministrijas vadība apliecināja ieinteresētību nozares konkurētspējas celšanā un atbalstu starptautiskām aktivitātēm jaunu tirgu apguvē un jaunu klientu piesaistē. 

Gan ministrs, gan arī nozares pārstāvji norādīja uz nepieciešamību veidot jaunu sadarbības formātu, lai regulāri tiktos, diskutētu, vienotos un tādējādi apvienotu spēkus, lai kopīgi virzītos uz Latvijas transporta un loģistikas nozares konkurētspējas celšanu un piedalītos starptautiskajās aktivitātēs, kas veicinātu jaunu tirgu apguvi un klientu piesaisti.

"Mazinoties tranzīta kravu pārvadājumu apmēriem, visiem iesaistītajiem nopietni jāpārvērtē sava biznesa konkurētspēja un attīstības perspektīvas gan izmaksu mazināšanā, gan iespējās mainīt uzņēmumu darbības principus un optimizēt struktūru," sanāksmē pauda Linkaits.

Ministrijā norādīja, ka SM var sniegt nozīmīgu atbalstu starpvalstu līmenī sadarbībā ar ārvalstīm, piemēram, Baltkrievijas kravu piesaistei. Taču, lai runātu ar ārvalstu partneriem, nepieciešama uzņēmēju tieša iesaiste un sadarbība konkurētspējīgu piedāvājumu izstrādē.

 

Top komentāri

Oļģerts
O
Droši vien, ka kādi biznesmeņi atsauksies un noorganizēs fiktīvu kravu fiktīvu pārvadāšanu.
Pareizaissecinājums
P
Redzot, kā muļķis pats iekrīt citam izraktajā bedrē... īpaša līdzjūtība nerodas... .
ldz tranzīts tuvu 0
l
Dzīvoju netālu no dzelzceļa,realitātē redzu ka preču vilcieni ir pazuduši,braukā vien pasažieru!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses