Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Ozoliņš: TV3 un LNT saturu varētu par maksu piedāvāt latviešiem ārzemēs

Telekompānijas LNT un TV3 raidījumus varētu piedāvāt par maksu internetā skatīties ārzemēs dzīvojošie un strādājošie latvieši, intervijā sacīja starptautiskā mediju koncerna Modern Times Group (MTG) direktors Baltijas valstīs Kaspars Ozoliņš.

Ozoliņš gan atzina, ka ārzemēs dzīvojošo latviešu auditorijas apguve, kas, iespējams, skaitāma simtos tūkstošos, nav starp galvenajām prioritātēm, gatavojoties LNT pārņemšanai, ja to atļaus Konkurences padome (KP).

"Patlaban mūsu reklāmas tirgus ir Latvijā, un par reklāmas pārdošanu Īrijā vēl tikai domājam. Šāds projekts nav saraksta augšgalā, jātiek galā ar Latvijas tirgu," Ozoliņš sacīja un paskaidroja, ka sākotnējā TV3 programmu rādīšana internetā ar rīka TV3 Play palīdzību visiem interneta lietotājiem esot bijusi nerentabla, tādēļ pārtraukta," sacīja Ozoliņš.

"No sākuma TV3 Play bija pieejams visā pasaulē. Taču, kad pārskatījām mūsu video straumēšanas izmaksas, sapratām, ka vietējais reklāmdevējs nav gatavs maksāt par latvieti kaut kur citur pasaulē. Patlaban strādājam, lai radītu veidu, kā cilvēki ārpus Latvijas robežām var apmaksāt satura straumēšanu un skatīties šo saturu," sacīja Ozoliņš.

Vaicāts, vai  TV3 ārzemju auditorijai nevarētu izmantot tos pašus paņēmienus, kādus lieto Krievijas televīzijas kanāli, kuri Latvijas maksas televīzijas tīklos rāda vietējo uzņēmumu reklāmas, Ozoliņš teica, ka tas tehniski esot iespējams, taču MTG ar to nesteigšoties. Tomēr šāds risinājums, piesaistot ārzemju reklāmdevējus, varētu mazināt interneta pārraides izmaksas.

"Mūsu interneta projekts vēl ir ļoti zaļš, un reklāmdevēji vēl nav aptvēruši, cik labi var izcelties uz šī interneta pārraižu fona. Ētera televīzija ir pārsātināta ar reklāmām, internetā vēl var izcelties, turklāt ar iespējām izvietot interaktīvas reklāmas. Patlaban mūsu reklāmas tirgus ir Latvijā, un par reklāmas pārdošanu, teiksim, Īrijā, vēl tikai domājam. Šāds projekts nav saraksta augšgalā, jātiek galā ar Latvijas tirgu," viņš sacīja.

Jau ziņots, ka MTG ziņojums par apvienošanos ar LNT iesniegts Konkurences padomē (KP) 13.janvārī, un četru mēnešu laikā no tās saņemšanas dienas KP būs jāpieņem lēmums par apvienošanās atļaušanu, aizliegšanu vai atļaušanu ar saistošajiem noteikumiem, kas novērš iespējamo kaitējumu konkurencei. Apvienošanās darījuma summa netiek atklāta.

TV3  Latvija ir zviedru starptautiskās mediju grupas MTG uzņēmums, kas darbību Latvijā uzsāka 1998.gadā.  TV3 pārraida dažādus Latvijā veidotus informatīvos raidījumus (Bez Tabu, TV3 Ziņas, Nekā personīga) un izklaides šovus (Koru kari, Dejo ar zvaigzni, Dziedi ar zvaigzni un citus), seriālus un Holivudas un Krievijas filmas, kas vēl tikai nesen redzētas kinoteātros.

MTG ir starptautisks izklaides raidorganizācijas koncerns, kura galvenā darbības joma ir televīzija. MTG ir lielākais bezmaksas un maksas televīzijas raidītājs Skandināvijā un Baltijā kā arī ir Krievijas lielākā neatkarīgā televīzijas tīkla akcionārs. MTG raida bezmaksas televīzijas kanālus desmit Eiropas valstīs un maksas kanālus 21 Eiropas valstī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses