Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 19. septembris
Verners, Muntis

Finanšu ministrija: Pašlaik nav pamata teikt, ka pedagogu darba samaksas grafiks netiks pildīts

Pašlaik nav pamata teikt, ka pedagogu darba samaksas grafiks nākamajam gadam netiks pildīts, Saeimas Pieprasījuma komisijā teica Finanšu ministrijas (FM) parlamentārā sekretāre Karīna Ploka.

"Apvienotā saraksta" (AS) deputāti pauduši bažas par pedagogu darba samaksas grafika izpildi, prasot finanšu ministram Arvilam Ašeradenam (JV) sniegt informāciju par finansējuma pieejamību.

Opozīcijas politiķi norāda - secināms, ka finansējuma pieaugums pedagogu darba samaksas grafika izpildei nav iekļauts valsts pamatbudžeta bāzē 2025.gadam.
Arī izglītības ministres Andas Čakšas (JV) paustais sabiedriskajos medijos Saeimas deputātiem radot bažas, vai tiks piešķirts finansējums 2025.gadā apstiprinātā pedagogu darba samaksas grafika izpildei. Tādējādi esot secināms, ka Ministru kabineta pieņemtais pedagogu darba samaksas grafiks, iespējams, netiks pildīts, jo tam netiks piešķirts finansējums.
 
Pieprasījuma komisijas sēdes laikā Ploka skaidroja, ka IZM, izpildot valdības lēmumu, nesniedza priekšlikumus ar papildu finansējuma pieprasījumiem prioritārajiem pasākumiem, kas nav attiecināmi uz valsts drošību. Līdz ar to prioritārā pasākuma pieteikums, lai no 2025.gada 1.janvāra nodrošinātu pedagogu zemākās darba samaksas likmes pieaugumu atbilstoši pedagogu zemākās darba samaksas likmes pieauguma grafikam, IZM pieprasījumā nav iekļauts.
 
Vienlaikus Ploka norādīja, ka pašlaik teikt, ka grafiks netiks pildīts, ir pāragri, jo nekādi lēmumi attiecībā uz budžetu nākamajam gadam vēl nav pieņemti. Viņa atgādināja, ka arī iepriekšējais pedagogu atalgojuma grafiks tika pildīts.
"Šobrīd nav pamata teikt, ka grafiks netiek pildīts," uzsvēra Ploka.
Pieprasījumu komisijas priekšsēdētājs Raimonds Čudars (JV) sacīja, ka pašlaik tikai tiek sākts strādāts pie budžeta, kas tiks skatīts arī Saeimā. Viņš pieļāva, ka arī skatīšanas procesā varētu tikt veiktas kādas izmaiņas.
 
Komisijas deputāti nolēma, ka opozīcijas pieprasījums finanšu ministram nav uzturams, bet gala lēmums tiks pieņemts Saeimas sēde.
 
Aģentūra LETA jau vēstīja, ka deputāti no finanšu ministra vēlējās saņemt informāciju par to, vai Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) ir pieprasījusi savā budžeta projekta tāmē 2025.gadam papildu finansējumu, lai varētu izpildīt pedagogu darba samaksas grafiku.
 
Tāpat deputāti vēlējās zināt, vai FM valsts pamatbudžeta bāzē 2025.gadam ir iekļāvusi finansējuma palielinājumu pedagogu zemākās stundas likmes pieaugumam no 2025.gada 1.janvāra un vai FM kopumā ir plānojusi papildu finansējumu IZM 2025.gadā.
 
LETA arī vēstīja, ka vēl nav skaidrs, vai pedagogi no 2025.gada saņems vismaz 10,35 eiro par vienu darba stundu, kā to paredz zemākās darba algas likmes grafiks, izriet no Čakšas paustā žurnālistiem.
 
"Gala vārdu" šobrīd nevar pateikt, jo diskusijas par 2025.gada budžetu vēl turpinās, sacīja Čakša. Viņa atgādināja, ka valdība par galveno budžeta prioritāti izvirzījusi iekšējo un ārējo drošību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Iestāties par latviešu valodu

Temats par latviešu valodu un citām valodām mūsu sabiedrībā tiek aktualizēts laiku pa laikam, turklāt bieži tad, kad tuvojas vēlēšanas vai pavīd izmaiņas likumos un noteikumos.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē