Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Levits: Nākamajos četros gados Latvijai vajag Saeimu un valdību, kas spēs valsti izvest cauri vētrai

Nākamie četri gadi Latvijai būs grūti, un tāpēc vajag tādu Saeimu un valdību, kas spēs valsti izvest cauri vētrainiem ūdeņiem, šodien pēc nobalsošanas 14.Saeimas vēlēšanās žurnālistiem teica Valsts prezidents Egils Levits.

Prezidents aicināja visus Latvijas pilsoņus izpildīt savu pilsoņa pienākumu un iet uz vēlēšanām un izvēlēties to partiju, kas ir saprātīga un spēs Latviju turpmākajos četros gados "izvest cauri vētrainiem ūdeņiem". 

Jautāts, kāpēc šoreiz ir tik būtiski iet vēlēt, Levits uzsvēra, ka nākamie četri gadi būs grūti, tāpēc vajag tādu Saeimu un valdību, kas spēs šos četrus gadus Latviju vislabāk izvadīt cauri gaidāmajām grūtībām.

"Piedāvājums mums tiešām ir labs, ir drusku konservatīvākas, ir liberālākas partijas, nacionāli orientētas partijas. Ir tiešām labs piedāvājums visam spektram, un arī es šodien izvēlējos no šī saprātīgā spektra to partiju, kas man ir vistuvākā," teica Levits, piebilstot, ka nevajadzētu balsot par Kremļa ideoloģiju atbalstošām partijām un par tām, kurām uzreiz var redzēt, ka tās drīz izjuks.

Prezidents arī uzsvēra, ka valsts vadību nevar atstāt cilvēkiem un partijām, kuras to absolūti nespēs, kurām varbūt arī nerūp Latvijas nākotne un pastāvēšana. "Šī brīža ģeopolitiskajā situācijā valstiska domāšana ir absolūti izšķiroša," teica Levits.

Viņš stāstīja, ka nākamajai Saeimai pirmais uzdevums būs tikt galā ar šo ziemu un enerģijas krīzi, bet tai pašā laikā jaunajai valdībai un Saeimai būs jāorientē Latvijas tautsaimniecība un izglītība tā, lai valsts neatpaliktu un arī turpmāk būtu orientēta uz attīstību.

Levits norādīja, ka lielā aktivitāte iepriekšējās balsošanas dienās ir laba zīme. 

"Cilvēki saredz to, ka mēs jau atrodamies vētrā, bet tā vēl tikai pastiprināsies, un tas liek cilvēkiem vairāk padomāt par savu un savas valsts nākotni," teica Levits, piebilstot, ka, viņaprāt, šajās vēlēšanās piedalīsies vairāk balsstiesīgo nekā iepriekšējās, kas nozīmē, ka pilsoņu atbildība pieaug, un tie savu pienākumu labāk saprot.

Savukārt prezidenta kundze Andra Levite sacīja, ka visiem pilngadīgajiem pilsoņiem noteikti ir jāizmanto iespēja balsot, kas ir tikai reizi četros gados. "To dienu var veltīt savai valstij, jo tomēr mēs ievēlēsim cilvēkus, kuri izšķirs mūsu nākotni, vismaz nākamos četros gados," teica Levite.

Kā ziņots, šodien notiek 14.Saeimas vēlēšanas. Iecirkņi ir atvērti no plkst.7 līdz 20.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē