Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Mūrniece: Jāatceras, ka galvenais mērķis ir Latvijas valsts ilgtspēja

"Mūsu visu kopīgais pienākums ir stiprināt savu valsti. Ikvienai Saeimai, ikvienai valdībai ir jāatceras, ka tās galvenais mērķis ir Latvijas valsts ilgtspēja," Latvijas Republikas proklamēšanas 101.gadadienai veltītajā svinīgajā sēdē, uzrunājot deputātus, teica Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK) .

Viņa skaidroja, ka gan vidējā, gan garākā termiņā Latvijai ir trīs galvenie uzdevumi - ievērojami uzlabot demogrāfisko situāciju, izveidot efektīvu pārvaldi un efektīvu ekonomiku, kā arī radīt tādus produktus vai pakalpojumus, ko var veiksmīgi pārdot citur pasaulē.  

Tāpat Saeimas priekšsēdētāja uzrunā akcentēja ieguvumus, kurus sniedz Latvijas ciešā integrācija starptautiskās organizācijās. "Īpaši nozīmīga ir dalība NATO. Šogad apritēja 15 gadi kopš iestāšanās šajā politiskajā un militārajā aliansē, un tas ir viens no mūsu lielākajiem ārpolitiskajiem sasniegumiem kopš neatkarības atjaunošanas. NATO sabiedroto paplašinātā klātbūtne uz Latvijas zemes ikkatrā no mums vairo drošības sajūtu,” sacīja Mūrniece.

Savukārt piederība Eiropas Savienībai mūs aizsargā, bagātina mūsu valsti, un palīdz būt tur, kur dabiski piederam, Rietumu kultūras un demokrātisko vērtību telpā, akcentēja Saeimas priekšsēdētāja.

Iezīmējot valsts turpmāko attīstību un starptautiskās sadarbības iespējas, Mūrniece norādīja - postglobalizācijas ērā var veidoties jaunas sava veida "Hanzas savienības", kurās sadarbosies nelielas, attīstītas valstis, piemēram, Ziemeļvalstis un Baltijas valstis.

"Tieši tādēļ tiekties uz Ziemeļvalstu standartiem ir pareizi un tālredzīgi, un tas ir izpildāms uzdevums, ja vien skaidri formulējam savus uzdevumus un neatlaidīgi tos pildām," atzīmēja Saeimas priekšsēdētāja.

"Valsts dzimšanas dienā pateicamies ikvienam, kurš ir ieguldījis savu darbu Latvijas labā – lai tā kļūtu turīgāka, taisnīgāka, spēcīgāka. Paldies ikvienam, kurš mīl Latviju un to stiprina, kurš ir gatavs augt kopā ar Latviju," sacīja Mūrniece.

Uzrunas noslēgumā Saeimas priekšsēdētāja pauda - mums ir šodiena, kas mums pieder, un rītdiena, kas ir mūsu visu uzdevums. Tas, kas mums vienmēr paliks, ir mūsu saknes, uz kurām balstīties. Mūsu griba, lai dvēsele vienmēr paliek šeit - Latvijā.

 

Top komentāri

Un fašisti un nacisti?
U
Vai tie Mūrnieces drošību nevairo? Kā gan Saeimas tribīnē var atrasties bāba, kam vieta būtu kara tribunālā?
Jasmina
J
Stulba bada dzeguze Murniece tev gan ir jazina, ka galvenais ir, pec pedejo 30 gadu genocida pret latviesu tautu kads tiek veikts, beidzot ir jabeidz ilglaicigi zagt no Latvijas valsts un aplaupit latviesu tautu ko nekaunigi un ilgspejigi dara valsts vara, kura 30 gadus apmierina savu alkatibu, egoismu un latviesu tautas un Latvijas valsts rekina.
Itamars Toledano
Valsts ILGSPĒJA no Dieva nāk, un tā ir JĀLŪDZ. Jebkādas pļāpas par to to, to tikai degradē. Un, ja var Svētiem Rakstiem ticēt, sievietei neklājas muti vaļā vērt, un Mūrniecei jau nu noteikti - tik falšs un neīsts šis nobalsinātais zārks ir! Lūk, Gobzemis bez atļaujas klaigā pa Saeimu, bet aizrādījumu saņem Kaimiņš, lai gan ikvienam valstī ir labi zināms, ka tikai TRAKAIS var nesodīti tā klaigāt un ārdīties!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē