Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

ANO vadītājs: Patlaban nav īstais laiks samazināt PVO resursus

Patlaban nav īstais laiks, lai samazinātu resursus Pasaules Veselības organizācijai (PVO), otrdien brīdināja ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs.

Jaunā koronavīrusa krīzei "mūsu dzīves laikā nav precedenta, un tai ir nepieciešama bezprecedenta atbilde", paziņojumā norādīja ANO ģenerālsekretārs, atbildot uz ASV lēmumu apturēt finansējumu PVO, kas, kā skaidro Vašingtona, nav pienācīgi reaģējusi uz pandēmiju.

"Šādos apstākļos, saprotams, ir iespējams, ka vieni un tie paši fakti dažādās struktūrās tika interpretēti atšķirīgi," pavēstīja Gutērrešs.

"Tiklīdz mēs beidzot būsim pāršķīruši lappusi saistībā ar šo epidēmiju, būs laiks, lai nopietni paraudzītos atpakaļ un saprastu, kā šāda slimība radās un izplatījās ar tādu postu tik ātri pa visu pasauli, un kā tie, kas bija iesaistīti, reaģēja uz šo krīzi," skaidroja Gutērrešs. "Gūtās mācības būs būtiski svarīgas, lai efektīvi reaģētu uz līdzīgiem izaicinājumiem, ja tādi radīsies nākotnē."

"Tā kā patlaban nav tāds laiks, nav arī laiks, lai samazinātu resursus Pasaules Veselības organizācijas operācijām vai jebkuras cits humānās organizācijas operācijām cīņā pret šo vīrusu," norādīja Gutērrešs.

ASV prezidents Donalds Tramps otrdien paziņoja par ASV finansējuma apturēšanu PVO, jo šī ANO aģentūra, pēc viņa teiktā, slēpusi jaunā koronavīrusa uzliesmojuma nopietnību Ķīnā pirms tā izplatīšanās pa visu pasauli.

Tramps preses konferencē paziņoja, ka ir devis savai administrācijai norādījumus apturēt finansējumu, kamēr "tiek veikta pārbaude, lai izvērtētu Pasaules Veselības organizācijas lomu koronavīrusa izplatības nopietni aplamā pārvaldībā un slēpšanā".

Tramps sacīja, ka PVO ir liegusi pārredzamības iespēju saistībā ar Covid-19 uzliesmojumu un ka ASV tagad "apspriedīs, ko darīt ar visu naudu, kas tiek nodota PVO". PVO lielākais finansējuma avots ir ASV, kas pērn tai piešķīra 400 miljonus ASV dolāru.

"Pēc Covid-19 pandēmijas izcelšanās mums ir dziļas bažas, vai Amerikas dāsnums ir izmantots vislabākā iespējamā veidā," sacīja ASV prezidents.

Jau vēstīts, ka Tramps 7.aprīlī paziņoja, ka viņš apsver ASV finansējuma apturēšanu PVO, un apsūdzēja šo ANO aģentūru Ķīnai labvēlīgā neobjektivitātē jaunā koronavīrusa pandēmijas laikā.

Tramps toreiz sacīja, ka PVO ''šķiet ļoti neobjektīva Ķīnas virzienā" un "tas nav pareizi". Viņš apsūdzēja PVO neveiksmīgā atbildē uz koronavīrusa pandēmiju un iespējamā informācijas slēpšanā koronavīrusa uzliesmojuma sākumā.

Tramps pirms tam tviterī paziņoja, ka PVO bijusi "ļoti centrēta uz Ķīnu", un netieši norādīja, ka tas ietekmējis PVO politiku attiecībā uz jauno koronavīrusu, kas radies šajā valstī. 

Tramps atgādināja PVO ieteikumu neierobežot starptautiskos ceļojumus, lai apturētu vīrusa izplatīšanos no Ķīnas, un jautāja, kāpēc PVO devusi "tik kļūmīgu ieteikumu".

"Laimīgā kārtā es jau agri noraidīju viņu padomu saglabāt mūsu robežas atvērtas Ķīnai," tviterī rakstīja Tramps, atsaucoties uz savu lēmumu aizliegt iebraukšanu no Ķīnas.

 

Top komentāri

VVZ
V
PVO ir parādījusi savu bezjēdzību, un šajā šļurā pamatīgi apķēzījusi savas pakaļkājas. Un ANO arī ir kļuvusi par bezjēdzīgu parazītorganizāciju, kas būtu jāizformē ar visām savām nelegālo migrantu atbalsta organizācijām un citiem kantoriem.
ha, ha
h
Kā pareizi teica Tramps, PVO politkorektums svarīgāks par cilvēku dzīvību.
prokurors Vioriks
p
Pēvēo tak ir līme
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pret agresivitāti sabiedrībā

Saistībā ar mediju vidē vērojamo viļņošanos uzmanības vērtas ir bažas par augsto agresijas līmeni mūsu sabiedrībā.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē