Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Berlīne: Nepieciešams kopīgs ES skatījums uz Krievijas pilsoņiem, kas atsakās iet karadienestā

Vācijas valdība vēlas tuvākajās nedēļās Eiropas Savienības (ES) līmenī vienoties par kopīgu skatījumu uz Krievijas pilsoņiem, kas atsakās pakļauties Krievijas prezidenta Vladimira Putina izsludinātajai daļējai mobilizācijai un doties karot uz Ukrainu.

Fakts, ka daudzi krievi mēģina izvairīties no militārā dienesta, ir laba zīme, piektdien sacīja Vācijas valdības preses pārstāvis Štefens Hebestreits.

Tagad tikai kopā ar citām Eiropas Savienības (ES) valstīm jāatrod dzīvotspējīgs risinājums šai situācijai, viņš piebilda.

Hebestreits pauda viedokli, ka katrs gadījums jāizskata atsevišķi, pirms var tikt piešķirts patvērums, piebilstot, ka jāpārbauda, vai cilvēks nestrādā Krievijas valsts labā.

Pagaidām nedz Vācijā, nedz ES nav plānota īpaša uzņemšanas programma vai tā sauktās humānās vīzas Krievijas pilsoņiem, kas atsakās iet karadienestā.

Saskaņā ar Vācijas Iekšlietu ministrijas datiem Vācija ir uzņēmusi 438 cilvēkus no Krievijas, izmantojot programmu, kura piedāvā aizsardzību disidentiem, žurnālistiem un zinātniekiem.

Ministrijas preses pārstāvis sacīja, ka procedūras mainītas jau aprīlī, atzīstot atteikšanos iet karadienestā idejiskas pārliecības dēļ par iemeslu, lai saņemtu aizsardzību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē