Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

ISW: Lukašenko negrib iesaistīties karā ar Ukrainu

Baltkrievijas autoritārais līderis Aleksandrs Lukašenko negrib iesaistīties karā ar Ukrainu un rada informatīvo fonu, lai pretotos Krievijas spiedienam, jaunākajā analīzē par Krievijas iebrukumu Ukrainā norāda ASV Kara studiju institūts (ISW).

Lukašenko ceturtdien sacīja: "Ukraina ar jebkādu ieganstu, visdrīzāk, cenšas konfliktā ievilkt NATO dalībvalstu karaspēku. To visu apstiprina nesenā raķetes nogāšanās Polijā."

Savukārt Baltkrievijas aizsardzības ministrs Viktors Hreņins sacīja: "Negribu, lai kāds baidītos, ka rīt sāksies karš. Un arī prezidents savā ziņojumā uzsvēra - tiešas gatavošanās karam nav."

Kā norāda ASV domnīcas analītiķi, Lukašenko paziņojumā ir divi mērķi.

Pirmkārt, radīt spriedzi uz Baltkrievijas-Ukrainas robežas un tādā veidā piespiest Ukrainu turēt tur lielus spēkus, kas varētu tikt iesaistīti citos virzienos.

Otru un krietni svarīgāku mērķi ISW eksperti saskata tajā, ka Baltkrievijas oficiālās amatpersonas galveno akcentu liek uz it kā pieaugošajiem draudiem Baltkrievijai no Rietumu puses.

Viņi uzskata, ka tādā veidā Minska rada "informatīvos nosacījumus", lai pretotos Maskavas spiedienam panākt, ka Baltkrievijas armija tiešā veidā piedalās karā pret Ukrainu.

Iespējamību, ka Baltkrievijas karaspēks varētu tiešā veidā piedalīties karā, ISW eksperti joprojām vērtē kā ārkārtīgi zemu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē