Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +11 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Kijiva: Deviņos kara gados Krievija nekad nav ievērojusi vienošanās par pamieru

Deviņu kara gadu laikā Krievija ne reizi nav ievērojusi vienošanās par pamieru, piektdien atgādināja Ukrainas aizsardzības ministra vietniece Ganna Maļara, norādot, ka tikai Krievijas karaspēka izvešana no Ukrainas nozīmēs uguns pārtraukšanu.

Pretterorisma operācijas laikā Donbasā bija 11 mēģinājumi panākt uguns pārtraukšanas režīmu Trīspusējās kontaktgrupas vienošanos ietvaros, platformā "Telegram" norādīja Maļara.

"Tie visi cieta neveiksmi ienaidnieka tīšu darbību dēļ. Piemēram, "vispārējā pavasara pamiera" laikā 2018.gadā izsludinātā "klusuma" 22 dienu laikā ienaidnieks veica vismaz 153 apšaudes, kurās seši Ukrainas karavīri zaudēja dzīvību, 12 tika ievainoti," pavēstīja Maļara.

Apvienoto spēku operācijas gaitā Ukraina vēl vairākas reizes vienojās par uguns pārtraukšanu, bet to rezultāti bija tādi paši kā iepriekš.

Tikai 2019.gadā kaujās Donbasā dzīvību zaudēja 97 Ukrainas karavīri, bet 2020.gadā līdz pēdējā tā dēvētā "jūlija pamiera" sākumam dzīvību zaudēja vēl 32 karavīri, bet 220 tika ievainoti.

"2020.gada 27.jūlijā sākās kārtējais "pilnīgais un visaptverošais uguns pārtraukuma režīms". Tomēr ienaidnieks to ievēroja tikai pusstundu," norādīja Maļara. "No 2020.gada 27.jūlija līdz 2021.gada 27.jūlijam fiksēti vairāk nekā 2000 ienaidnieka apšaužu."

"Tāpēc tikai Krievijas karaspēka izvešana no Ukrainas teritorijas nozīmes reālu uguns pārtraukšanu un agresijas beigas," rezumēja aizsardzības ministra vietniece.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Meklējot atbildīgos, jāsāk ar Āboltiņu

Jaunās Vienotības toreizējais ģenerālsekretārs Artis Kampars 12. Saeimas vēlēšanu naktī uzstājīgi lūdzis IT kompānijai SOAAR, kura gadiem ilgi gādāja par vēlēšanu tehnisko norisi, lai tās vadītājs Re...

Viena uzņēmuma likums

Absolūtā triecientempā valdībai un Saeimai "cauri tika izdzīti" grozījumi Likumā par budžetu un finanšu vadību, kas paredz valstij iespēju iegādāties jaunemitētus fiksēta ienākuma vērtsp...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē