Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Lietuvas amatpersonas: Stoltenbergs NATO ģenerālsekretāra amatā varētu palikt vēl vienu gadu

Pašreizējā NATO ģenerālsekretāra Jensa Stoltenberga amata termiņš, visticamāk, tiks pagarināts par vēl vienu gadu, neilgi pirms NATO samita Viļņā otrdien paziņoja Lietuvas amatpersonas.

"Mani nepārsteigtu, ja to pagarinātu," radiostacijai "Žiniu radijas" sacīja Lietuvas ārlietu ministrs Jenss Stoltenbergs.

"Cik man zināms, sarunas par jaunu kandidātu ir bijušas patiešām sarežģītas," viņš atzina, piebilstot, ka nav dzirdējis, ka par kādu no iespējamiem kandidātiem būtu panākta vienprātība vai vismaz vairāku dalībvalstu atbalsts.

Arī Lietuvas prezidenta Gitana Nausēdas galvenā ārpolitikas padomniece Asta Skaisgirīte sabiedriskajai radiostacijai sacīja, ka nebūtu pārsteigta, "ja Stoltenbergu lūgtu palikt amatā vēl vienu gadu".

Bijušajam Norvēģijas premjerministram Stoltenbergam, kurš pie Rietumu militārās alianses stūres atrodas kopš 2014.gada, amata pilnvaru termiņš par gadu - līdz oktobrim - jau tika pagarināts pēc Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā 2022.gada februārī.

Jūnija beigās vairāki NATO diplomāti, kas vēlējās palikt anonīmi, medijiem apstiprināja, ka dalībvalstis ir panākušas vienprātību par 64 gadus vecā Stoltenberga pilnvaru termiņa pagarināšanu vēl uz gadu, ņemot vērā, ka bija grūti atrast viņam piemērotu aizstājēju līdz NATO samitam jūlijā Lietuvā.

Vairāki politiķi, kas tika uzskatīti par potenciālajiem kandidātiem, nesen atteicās no cīņas, tai skaitā Dānijas premjerministre Mete Frederiksena un Lielbritānijas aizsardzības ministrs Bens Voless.

Diplomāti norādīja, ka oficiāls paziņojums par tādu lēmumu tiks izplatīts tuvākajā laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē