Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

PVO ģenerāldirektors aicina pasaules līderus nepolitizēt pandēmiju

Pasaules Veselības organizācijas (PVO) ģenerāldirektors Tedross Adhanoms Gebreiesuss pirmdien aicinājis līderus nepolitizēt jaunā koronavīrusa pandēmiju, bet kopīgiem spēkiem cīnīties pret to.

Viņš atgādināja, ka jaunais koronavīruss turpina strauji izplatīties.

Pirmie miljons inficēšanās gadījumi tika reģistrēti aptuveni trīs mēnešu laikā, pēdējais miljons - nieka astoņu dienu laikā, ikgadējā Pasaules valdību samitā, kas šogad pandēmijas dēļ notiek videokonferences formātā, norādīja Gebreiesuss.

Viņš brīdināja pasaules līderus nepolitizēt pandēmiju.

"Lielākie draudi, ar kuriem tagad saskaramies, nav pats vīruss, tas ir globālās solidaritātes un līderības trūkums," sacīja Gebreiesuss. "Mēs nevaram uzveikt šo pandēmiju ar sašķeltu pasauli."

ASV prezidents Donalds Tramps ir kritizējis PVO sākotnējo reakciju uz pandēmiju un uzskata, ka organizācija pārāk daudz piekāpjas Ķīnai. Viņš paziņojis, ka ASV, kas līdz šim bijušas lielākais PVO finansētājs, pārtrauc visas attiecības ar šo organizāciju.

Pasaulē inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta jau gandrīz deviņiem miljoniem cilvēku, no kuriem vairāk nekā 468 000 ir miruši, liecina Džonsa Hopkinsa Universitātes apkopotie dati. Taču eksperti uzskata, ka patiesais inficēto skaits ir daudz lielāks.

"Covid-19 pandēmija ir nodemonstrējusi, ka pasaule nebija gatava. Globāli pandēmija joprojām pieņemas spēkā," sacīja Gebreiesuss.

Farmācijas uzņēmumi visā pasaulē meklē vakcīnu pret jauno koronavīrusu un notiek aktīvas debates par to, kā panākt, lai vakcīna, kad tā tiks atrasta, tiek izplatīta taisnīgi.

PVO īpašais sūtnis Covid-19 jautājumos Deivids Nabarro videkonferencē sacīja, ka, viņaprāt, paies divarpus gadu līdz vakcīna būs pieejama visiem.

 

Top komentāri

trusis nejaukais
t
kad viiruss jau ir paargaajis visai pasaulei tad pasaules veseliigas organizaacijas gjeneraaldirektors Tedross pamodaas un saak apziniigi briidinaat. taadu otru klaunu veel pamekleet vajag. pareizi Tramps izdariija ka shitam pamuljkjim neko vairs nemaksaas.
reptilis
r
Šitais kadrs vēl nav cietumā?!
Irlielāmērāticams
I
ka lielāka iedarbība būtu aicinājumam - aizturiet caureju!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē