Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Rinkēvičs: Krimas pussalas deokupācija ir kara izbeigšanas neatņemama sastāvdaļa

Krimas pussalas deokupācija ir kara Ukrainā izbeigšanas un miera nodrošināšanas procesa neatņemama sastāvdaļa, Starptautiskās Krimas platformas trešā parlamentārā samita dalībniekiem paudis Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Rinkēvičs trešdien Rīgas pilī uzņēma Starptautiskās Krimas platformas trešā parlamentārā samita dalībniekus, to skaitā Albānijas, Austrijas, Čehijas, Horvātijas, Igaunijas, Kipras, Latvijas, Lietuvas, Lihtenšteinas, Polijas, Portugāles, Somijas, Šveices, Tongas, Ukrainas, Vācijas un Ziemeļmaķedonijas parlamentu priekšsēdētājus.

Dienas pirmajā pusē Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs tikās ar Ukrainas Augstākās Radas priekšsēdētāju Ruslanu Stefančuku, pārrunājot atbalstu Ukrainai un ar Starptautisko Krimas platformas parlamentāro samitu saistītus jautājumus. Sarunas laikā Rinkēvičs apliecināja Latvijas gatavību turpināt visa veida atbalstu Ukrainai, tai skaitā eiroatlantiskajai integrācijai un enerģētikas sektoram, gatavojoties ziemai.
 
Tiekoties ar samita dalībniekiem, Rinkēvičs uzsvēra, ka Krimas pussalas deokupācija ir kara izbeigšanas un miera nodrošināšanas procesa neatņemama sastāvdaļa. Tāpat Valsts prezidents norādīja, ka Latvija nekad neatzīs nelikumīgi anektētās Ukrainas teritorijas.
 
"Krimas Autonomā Republika un Sevastopole, kā arī citas pagaidu okupētās teritorijas ir piederīgas suverēnajai un teritoriāli nedalāmajai Ukrainas valstij," paudis Rinkēvičs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē