Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Tramps: ASV gaidāmas ļoti sāpīgas divas nedēļas

ASV prezidents Donalds Tramps otrdien brīdināja, ka valstij ir gaidāmas ļoti sāpīgas nākamās divas nedēļas cīņā pret jaunā koronavīrusa pandēmiju, kas saskaņā ar Baltā nama brīdinājumu varētu prasīt pat 240 000 amerikāņu dzīvības.

"Tās būs ļoti sāpīgas, ļoti, ļoti sāpīgas divas nedēļas," Tramps sacīja preses konferencē Baltajā namā.

Viņš nosauca šo pandēmiju par "mēri".

"Es gribu, lai katrs amerikānis būtu sagatavots grūtajām dienām, kas ir priekšā," sacīja Tramps.

Galvenie veselības eksperti paziņoja, ka lēmums uzturēt stingru sociālo distancēšanos ir vienīgais veids, kā apturēt viegli pārnesamo vīrusu, pat ja tas radītu smagas sekas ekonomikai, trim ceturtdaļām amerikāņu esot pašizolācijā.

"Nav nekādas maģiskas vakcīnas vai terapijas. Tā ir tikai uzvedība, mūsu katra uzvedība, [..] kas mainītu šīs vīrusa pandēmijas gaitu nākamo 30 dienu gaitā," sacīja Baltā nama koronavīrusa reakcijas koordinatore Debora Birksa.

Viņa šajā preses konferencē parādīja grafiku, kurā bija parādīti no 100 000 līdz 240 000 nāves gadījumu ASV, ņemot vērā pašreizējos ierobežojošos pasākumus.  

Nāves gadījumu skaits Covid-19 pandēmijā ASV jau ir pārsniedzis reģistrēto nāves gadījumu skaitu Ķīnā, kur decembrī sākās koronavīrusa uzliesmojums, liecina otrdien publiskoti Džonsa Hopkinsa universitātes dati.

ASV no Covid-19 miruši 3415 cilvēki, Savienotajām Valstīm šajā drūmajā statistikā apsteidzot Ķīnu, kas paziņojusi par 3309 nāves gadījumiem. ASV arī ir 175 067 apstiprināti koronavīrusa gadījumi - vairāk nekā jebkurā citā pasaules valstī.

Top komentāri

Opis
O
Aha- covid-19 tomēr nav pupu mizas.
Ttt
T
Eiropā savā reakcijā stipri nokavēja un tagad jācieš visai pasaulei. Tās ir globālisma beigās.
Trampampu
T
jau janvārī brīdināja, ka būs ziepes! Trampampa reakcija, izņemot tukšu muldēšanu, bija apaļa 0! Pēc viņa teiktā, cita starpā, demokrātu partija esot slimību izgudrojusi! Tagad Trampampa vārdā (nevis attiecīgo iestāžu vārdā) tiek izsūtīti paziņojumi, ka ziepes tomēr būs, bet viņš visu menedžēšot. Nekaunīga priekšvēlēšanu kampaņa. Interesanti, ka līdzīgi gadījumi tālu nav jāmeklē! Atšķiras vienīgi cūcības pakāpe (lai cūkas piedod)!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jāpieņem izsvērti un pārdomāt

Par to, kā politiskā diskusija par Krievijas tranzīta kravu plūsmas slēgšanu caur Latvijas ostām izskatās no Liepājas ekonomisko interešu skatpunkta, Apvienotā saraksta (AS) valdes locekli, L...

Process bez rezultāta

Ekonomikas ministra Viktora Valaiņa lēmums bez rezultāta izbeigt konkursu uz Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktora amatu izraisīja lielāku vai mazāku šū...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē