Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +5 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Tramps draud saraut attiecības ar Ķīnu

ASV prezidents Donalds Tramps ceturtdien atzina, ka viņam šobrīd nav noskaņojuma runāt ar Ķīnas prezidentu Sji Dzjiņpinu, brīdinot, ka varētu saraut saites ar konkurējošo lielvaru saistībā ar Pekinas rīcību pandēmijas kontekstā.

"Man ir ļoti labas attiecības, bet tikai tieši šobrīd es nevēlos ar viņu runāt," telekanālam Fox Business sacīja Tramps.

"Es Ķīnā esmu ļoti vīlies. Es to jums tieši tagad pateikšu."

Vaicāts, vai Savienotās Valstis varētu spert kādus atbildes soļus, Tramps konkrētas detaļas neminēja, bet turpināja jau draudīgākā tonī: "Ir daudz kas, ko mēs varētu darīt. Ir lietas, ko mēs varētu darīt. Mēs varētu saraut pilnīgi visas attiecības."

"Ja mēs to izdarīsim, kas tad notiktu," vaicāja Tramps. "Tiktu ietaupīti 500 miljardi dolāru, ja tiktu sarautas visas attiecības."

Spriedze ASV un Ķīnas starpā pieaugusi, pusēm apmainoties pārmetumiem saistībā ar Covid-19 pandēmiju.

Tramps vairākas nedēļas kritizējis Ķīnu, ka tā slēpusi uzliesmojuma patiesos apmērus, ļaujot slimībai izplatīties nekontrolēti.

Pekina kategoriski pārmetumus noraida un uzstāj, ka tā visus pieejamos datus uzreiz nodevusi Pasaules Veselības organizācijai.

Tramps pārmetumus no jauna atkārtoja intervijā Fox Business: "Tas viss nāca no Ķīnas, un viņiem vajadzēja to apturēt."

 

Top komentāri

Trampam taisnība
T
Trampam taisnība. Ķīna, konkrēti Vuhaņajas Patoloģijas un Viroloģijas institūti nodarbojas ar konoronovīrusu pētniecību, kur viņi miksē un sintizē dažādus SARS-Cov vīrusus kopš 2010. gada. piemēram, https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29190287. Tramps zina ko runā, un Ķīna var grozīties ka grib, bet Vuhaņa ir Černobiļa 2
ērce
ē
Saraut attiecības nevajag, bet tās pārkārtot un padarīt vienlīdzīgākas gan.
ha, ha
h
Amerikāņiem ir vairāk nekā gadsimtu vecas Ķīnas parādzīmes 1,6 triljonu dolāru vērtībā, kuras juridiski nav zaudējušas spēku. Tramps var pieprasīt par tām samaksāt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jāpieņem izsvērti un pārdomāt

Par to, kā politiskā diskusija par Krievijas tranzīta kravu plūsmas slēgšanu caur Latvijas ostām izskatās no Liepājas ekonomisko interešu skatpunkta, Apvienotā saraksta (AS) valdes locekli, L...

Process bez rezultāta

Ekonomikas ministra Viktora Valaiņa lēmums bez rezultāta izbeigt konkursu uz Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktora amatu izraisīja lielāku vai mazāku šū...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē