Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Zelenskis: Uz Ukrainu raidītas 110 raķetes

Krievija piektdien uz Ukrainu raidījusi aptuveni 110 raķetes, platformā Telegram pavēstīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.
"Dzemdību nams, mācību iestādes, tirdzniecības centrs, daudzstāvu un privātie nami, komerciāla noliktava, auto stāvvieta. Kijiva, Ļviva, Odesa, Dņipro, Harkiva, Zaporižja un citas pilsētas," uzskaitīja prezidents.
 
"Šodien Krievija sita ar teju visu, kas ir tās arsenālā: [raķetes] "Kinžal", S-300, spārnotās raķetes, droni. Stratēģiskie bumbvedēji raidīja raķetes H-101/H-505. Aptuveni 110 raķetes tika raidītas, liela daļa tika notriekta," norādīja Zelenskis.
"Diemžēl apšaudes rezultātā ir bojāgājušie un ievainotie. Visi dienesti strādā pastiprinātā režīmā un cilvēkiem sniedz nepieciešamo palīdzību. Izsaku līdzjūtību bojāgājušo tuviniekiem, drīzu atveseļošanos cietušajiem," piebilda prezidents.
 
Zelenskis solīja "obligāti atbildēt uz triecieniem".
"Krievijas teroram ir jāzaudē, un tieši tā būs," uzsvēra prezidents.
Aizvadītās nakts un rīta Krievijas raķešu un dronu triecienos Ukrainas pilsētās nogalināti vismaz 12 cilvēki un 76 ievainoti, ziņo iekšlietu ministrija.
 
Krievija piektdien izmantojusi visus raķešu un dronu veidus, atskaitot raķetes "Kaļibr", sacīja Ukrainas Gaisa spēku pārstāvis Jurijs Ihnats.
 
Aptuveni 18 stratēģiskie bumbvedēji raidīja raķetes H-101/H-505, Ihnata teikto citē izdevums "Babeļ".
 
"Tik daudz mērķu vienlaikus savos ekrānos mēs vēl nebijām redzējuši,"' atzina Gaisa spēku pārstāvis.
Pēc viņa teiktā, tas bijis lielākais uzbrukums visa kara laikā un Krievija izmantojusi visu savu stratēģisko bumbvedēju floti.
Ukrainas bruņoto spēku virspavēlnieks Valērijs Zalužnijs paziņoja, ka krievi masveida triecienā Ukrainai izmantoja 158 gaisa uzbrukuma līdzekļus - dažāda veida raķetes un uzbrukuma bezpilota lidaparātus; tika notriekti 27 droni "Shahed" un 87 spārnotās raķetes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē