Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pasaule

Britnija nožēlo izdarīto abortu © DIENA

24. oktobrī iznāks 41 gadu vecās popzvaigznes Britnijas Spīrsas autobiogrāfija The Women in Me/Sieviete manī, un dziedātāja medijiem no gaidāmās grāmatas jau atklājusi vairākas šokējošas detaļas par savu dzīvi.

Fico trešā atnākšana © DIENA

Pieredzējušais un Eiropā pretrunīgi vērtētais slovāku politiķis Roberts Fico atkal nonācis līdz premjera krēslam. Kā tas ir izdevies politiķim, kuru viņa oponenti regulāri salīdzina ar Ungārijas premjerministru Viktoru Orbānu, dēvē par populistu, demokrātijas ienaidnieku un prokrieviski orientētu? Un vai tas tiešām var mainīt Slovākijas ārpolitisko kursu?

Uz Ukrainu. Turp–atpakaļ © DIENA

Dzīve pārtraukta, bet turpinās – tā īsi varētu raksturot notiekošo Ukrainā ārpus aktīvās kara zonas. Pilsētās rit dzīve arī ap raķešu sagrautiem namiem un mīnētiem tiltiem. Vienīgi tā vietā, lai domātu par kultūras dzīves uzlabošanu, tur tagad tiek meklētas iespējas jaunu bumbu patvertņu izbūvei.

Satrauc tehnoloģiju ietekme © DIENA

Saseksas hercogiene Megana Mārkla, uzstājoties vecāku konferencē Ņujorkā Pasaules mentālās veselības dienas ietvaros, atzinusi, ka viņu uztruac mūsdienu tehnoloģiju ietekme. Pasākumā viņa piedalījās kopā ar vīru Lielbritānijas princi Hariju.

Izraēla un Palestīna - kara atgriešanās © DIENA

Palestīniešu grupējuma Hamas kaujinieku negaidītais un asiņainais iebrukums aizsācis kārtējo Izraēlas un arābu militāro konfliktu. Tas var turpināties pat mēnešiem un prasīt tūkstošiem dzīvību, turklāt galvenokārt civiliedzīvotāju, taču tā arī netuvināt gadu desmitiem ilgušās konfrontācijas beigas. Kas noveda pie kārtējām sadursmēm, un kādas var izrādīties to sekas gan reģionālā, gan plašākā mērogā?

Sauja benzīna zelta cenā © DIENA

Vairāku iemeslu dēļ naftas cenas pasaules tirgos šobrīd tuvojas 100 ASV dolāriem par barelu, un netrūkst pesimistu, kuri uzskata, ka tā var kļūt vēl krietni dārgāka. Šo cenu kāpumu izjūt patērētāji ikdienā, jo augšup ceļas arī degvielas cenas. Kamdēļ tā, un kādas uz kopējo tendenču fona izskatās Eiropas perspektīvas?

Strīdus ābols Kalnu Karabaha © DIENA

Pēdējās nedēļās Kalnu Karabaha atkal nonākusi ziņu virsrakstos, kārtējo reizi aktualizējot nereti par mūžīgu dēvēto konfliktu starp Armēniju un Azerbaidžānu. Vai šoreiz tas nozīmē atrisinājumu vai tikai jaunus satricinājumu riskus? Kādas intereses notikušais iezīmē reģiona ģeopolitikā un kādas pārmaiņas varētu nest nākotnē?

Žogi un sienas uz valstu robežām © DIENA

Latvijā aktualizējoties jautājumam par nepieciešamību ātrāk tikt galā ar austrumu robežas nostiprināšanu, vērts palūkoties uz citām robežbarjerām pasaulē no dažādiem aspektiem. Kāds simbolisms slēpjas aiz sienām uz valstu robežām, un cik aktuāls tas ir mūsdienās?