Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Pasaule

Rumānijas princeses šaha spēles © DIENA

Lai arī Rumānijas pēdējais karalis Mihajs I no troņa tika gāzts jau 1947. gadā, pēc Rumānijas kļūšanas par demokrātisku valsti tajā atgriezusies arī karaliskā ģimene. Par monarhijas atjaunošanu Rumānijā gan nav runas, tomēr tas netraucē karaļa pēctečiem virzīt savas intereses, iejaucoties arī valsts politikā.

Viss labais vēl priekšā! © DIENA

Jeb kilometriem gari vīna pagrabi, padomju blokmājas, bīstamas zonas, kopti parki, lēts transports un sarežģīta politika Moldovā un tās jutīgajā Piedņestras daļā. Šai valstij blakus notiekošais karš ļāvis straujā tempā apzināties, ka tās konstitūcijā ierakstītā neitralitāte ir trausla un pārāk netverama lieta

Sarkano līniju atbīdīšana? © DIENA

Francijas prezidenta Emanuela Makrona iniciatīva par nepieciešamību apspriest valstu koalīcijas izveidi, kuras dalībnieki būtu gatavi ievest Ukrainā savus sauszemes spēkus, izpelnījusies nevienprātīgu vērtējumu. Kādēļ tā, uz kāda fona tā veidojusies un ko īsti ietver?

Kristieši pasaules kartē © DIENA

Kamēr kristieši visā pasaulē atzīmē Lieldienas, uz brīdi pieklusušas dažādu veidu nesaskaņas kristīgo konfesiju rindās. Vienlaikus tiek runāts par to, ka kristīgā pasaule atrodas ceļā pretī ievērojamām pārmaiņām, lai gan atbilžu uz jautājumiem, kādas tās būs un pie kā novedīs, pagaidām nav.

Ekonomika, karš un opozīcija © DIENA

Kāda patlaban ir situācija Krievijā, kādēļ par spīti visam tajā nav jūtama stipra opozīcija valdošajai varai, un kas šo situāciju varētu mainīt? Galvenie faktori, kas ļauj Krievijas līderim turpināt iesākto.