Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Finanses

Patērētāji 2021. gadā PTAC visvairāk sūdzējušies par parādu ārpustiesas atgūšanas pakalpojumu sniedzēju rīcību

2021. gadā Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (turpmāk – PTAC) saņēmis 315 patērētāju iesniegumus par problēmām saistībā ar kādu no finanšu pakalpojumiem. Salīdzinot ar 2020. gadu, patērētāju iesniegumu skaits samazinājies par dažiem procentiem. Finanšu pratības nedēļas ietvaros PTAC aicina patērētājus iepazīties ar padomiem, kā šajā laikā, kad pieaug dzīves dārdzība un izdevumi, rīkoties situācijās, ja radušās problēmas laicīgi veikt kredītu maksājumus u.c.

Jaunuzņēmējiem un pētniekiem šogad pieejamie valsts finanšu atbalsta instrumenti attīstībai

2022. gadā tiek likti pamatakmeņi tam, lai nākotnē valsts un fondu piešķirtais finansējums tiešā mērā palīdzētu sasniegt tehnoloģisko izrāvienu un inovatīvu uzņēmējdarbību, vienlaikus šis ir arī pārejas posms vēl pirms spēkā stājās jaunā perioda finansējums, tāpēc gan uzņēmējiem, gan zinātniekiem ir rūpīgi jāseko līdzi atvērtajām programmām un pieejamiem naudas līdzekļiem.

Pienācis inflācijas atkusnis © DIENA

Pieaugot dārdzībai, Latvijas patērētāja dzīve aizvien ir izaicinājumu pilna, tomēr janvārī ir notikušas pozitīvas cenu pārmaiņas, vedinot domāt par pirmajiem tā dēvētā inflācijas pavasara aizmetņiem.